search icon

Οικονομία

Προϋπολογισμός 2023: Μέτρα 4,8 δισ. ευρώ και η «ασφάλεια» του αποθεματικού

Οι προβλέψεις της κυβέρνησης για μέτρα στήριξης και παροχές - Πώς θα διατεθούν τα δεσμευμένα κονδύλια

Έτοιμο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της νέας χρονιάς είναι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχοντας διασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια στο κρατικό προϋπολογισμό, τόσο για την αναχαίτιση της ενεργειακής κρίσης όσο και την ελάφρυνση του βάρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Στον προϋπολογισμό του 2023 έχουν ενσωματωθεί μέτρα ύψους 4,2 δισ. ευρώ αλλά και αποθεματικό 1 δισ. ευρώ για νέες ενισχύσεις με προτεραιότητα στις επιδοτήσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Η χάραξη του σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών βασίζεται σε κάποιες διεθνείς παραδοχές όπως ότι το 2023 η τιμή του φυσικού αερίου θα παραμείνει στο εύρος των 120 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα αλλά και ότι η τιμή του πετρελαίου τύπου brent θα διαμορφωθεί στα 85 δολάρια το βαρέλι.

Από το σύνολο των παρεμβάσεων, τα 1,1 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αφορά κυρίως μέτρα ελάφρυνσης στο σκέλος των φόρων αλλά και ασφαλιστικού χαρακτήρα όπως:

Επιπλέον:

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης, οι τουρκικές εκλογές και το Game Theory, το πρώτο deal του 2023 και τα «θαύματα» που αναστατώνουν τους τραπεζίτες

Αλέξανδρος Κουρής: Δύο χρυσά βραβεία στις Βρυξέλλες και ένα νέο εργοστάσιο για τη μπύρα «Νήσος»

«Σύννεφα» ξαναφέρνουν στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Exit mobile version