Οικονομία

Συν-Εργασία: Οι νέες προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων

  • newsroom


Oι επιχειρήσεις- εργοδότες μπορούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό Συν-Εργασία εφόσον πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια

Ξεκίνησε από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία». Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει παραταθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Δικαίωμα ένταξης στον Μηχανισμό Συν-Εργασία έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, που έχουν προσληφθεί με όρους πλήρους απασχόλησης, έως την 30η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις- εργοδότες μπορούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021, εφόσον πληρούν τα απαραίτητα οικονομικά κριτήρια, τα οποία είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν για την ένταξή τους κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2021.

Β. Για τον  Οκτώβριο – α’ φάση

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α’ – ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» από επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2021 εντός της κάτωθι προθεσμίας:

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων 1/10/2021- 31/10/2021

Σε κάθε περίπτωση παραμένει η υποχρέωση γνωστοποίησης εκ των προτέρων κάθε αλλαγής ή τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, για τον μήνα Οκτώβριο.

Γ. Για τον Σεπτέμβριο – β’ φάση

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’- ΦΑΣΗ)» εντός της κάτωθι προθεσμίας:

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων 1/10/2021-11/10/2021

Διαβάστε ακόμη:

Bofa: Τρόμος οι αυξήσεις για ρεύμα και φυσικό αέριο – Εκτίμηση για €500 «χαράτσι» ανά νοικοκυριό

Πλειστηριασμοί: Το «μεγάλο κανόνι» σε Μύκονο, Σύρο και Πειραιά

Υπουργείο Οικονομικών: Ανάπτυξη 6,1% το 2021 και 4,5% το 2022