«Η πορεία της οικονομίας είναι καλύτερη από ότι αναμένονταν», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχουμε φέτος ένα ΑΕΠ αρκετά επάνω από τα 200 δισ., περίπου 20 δισ. παραπάνω από το ΑΕΠ του 2019.

Στο κομμάτι των δανείων δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ανάμειξης της κυβέρνησης ή κρατικής ανάμειξης, είπε ο αναπληρωτής υπουργός, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του ελέγχου των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπάρχει πλήρης διαφάνεια γύρω από αυτό το θέμα, είπε. Στις καινοτομίες που έχουμε βάλει για την απορρόφηση χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ότι θα επιλέγεται αυτός που ζητάει τη μικρότερη συμμετοχή του κράτους στην επένδυση είπε.

Αναφερόμενος στο Fuel Pass είπε ότι θα ανοίξει μέσα σε αυτή την εβδομάδα, χωρίς να δεσμευτεί για το ποια ημέρα.

Αναφερόμενος στην παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Αυγούστου είπε ότι έγινε για να διευκολυνθούν τα πολλά λογιστικά γραφεία από τον φόρτο εργασίας τους.

Τα έσοδα πηγαίνουν καλά αλλά οι τιμές του φυσικού αερίου καταβροχθίζουν τον δημοσιονομικό χώρο. Η τιμή του έχει δεκαπλασιαστεί, είπε.

Πρέπει να εισάγουμε τις Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας μέσα στο σύστημα γιατί είναι αφάνταστα φθηνότερες, είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Πολιτική συμφωνία για το φυσικό αέριο στο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

Επιδότηση ρεύματος: Πώς θα υπολογίσετε την τελική χρέωση στα τιμολόγια

Δηλώσεις εισοδήματος: «Διασώζεται» με παράταση η έκπτωση φόρου 3% και τον Αύγουστο