Οικονομία

Σόιμπλε: Ακριβό το τίμημα για τους Έλληνες αλλά οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν

  • newsroom


Τι είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στο συνέδριο του Economist

Η Ελλάδα έκανε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Ακόμη κι αν αυτό ήρθε με ένα υψηλό τίμημα για τους πολίτες της, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο τέως ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε συμμετείχε σε πάνελ για τις επιπτώσεις της πανδημίας  στην παγκόσμια συνεργασία μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά και τον Αμερικανό Francis Fukuyama καθηγητή Rule of Law, στο Πανεπιστήμιο Stanford.

«Ήταν πάντα ξεκάθαρο μεταξύ όλων των κρατών μελών της ΕΕ, και της Ελλάδας, ότι κάθε μέλος πρέπει να λύνει τα προβλήματά του και να προωθεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Η πανδημία είναι μια καλή ευκαιρία για να συνεχίσουν να προωθούνται οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στην Ελλάδα. Οι Έλληνες θα πληρώσουν ακριβό τίμημα όμως η Ελλάδα πρέπει να μείνει πιστή στις μεταρρυθμίσεις για να είναι ανταγωνιστική».

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας αναφέρθηκε στον ρόλο της Ευρώπης απέναντι σε δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ρωσία υπογραμμίζοντας την ανάγκη ισχυροποίησης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ώστε «να είμαστε ενωμένοι απέναντί τους».

Διαβάστε ακόμα:

Σταϊκούρας: Εφικτό το σενάριο για ανάπτυξη 3,6%

Μυλωνάς (ΕΤΕ): «Οποιαδήποτε ανασφάλεια σε σχέση με τα κεφάλαια των τραπεζών δεν έχει βάση»

Σκρέκας: 500 εκατ. ευρώ το χρόνο όφελος από τη διασύνδεση της Κρήτης