Μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις στο βελτιωμένο πρόγραμμα «Σπίτι μου» για την παροχή επιδοτούμενων στεγαστικών δανείων σε νέους 25 έως 29 ετών.  Στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» θα ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι.

Το πρόγραμμα θα διευρυνθεί με τις διαδικασίες να «τρέχουν», καθώς ο προϋπολογισμός του προγράμματος  «Σπίτι μου 2» ανέρχεται στα  375 εκατ. ευρώ (ο συνολικός προϋπολογισμός πρώτης και δεύτερης φάσης ανέρχεται πλέον σε 750 εκατ. ευρώ).

Το κατώτατο εισοδηματικό όριο ορίστηκε στις 10.000 ευρώ, ενώ το ανώτατο για τους νέους άγαμους στις 16.000 ευρώ , στις 24.000 ευρώ για ζευγάρι, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και στις 27.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, με αντίστοιχη προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου.

Η παλαιότητα και το μέγεθος του ακινήτου. Υπενθυμίζεται πως στο Σπίτι μου 1, το ακίνητο έπρεπε να έχει οικοδομηθεί τουλάχιστον πριν από 15 έτη. Με την τροποποίηση ορίζεται πως η δεκαπενταετία υπολογίζεται από τον χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας και όχι από τον χρόνο αποπεράτωσης της κατασκευής. Όσον αφορά το μέγεθος του ακινήτου επισημαίνεται πως στο ανώτατο όριο των 150 τ.μ. δεν προσμετρώνται τετραγωνικά που αποτυπώνονται στο συμβόλαιο αγοράς ως παραρτήματα-παρακολουθήματα.

Τι είπε σήμερα ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης

 

Ποια ακίνητα θα υποστηρίζει η δανειοδότηση

Μετά τις παραπάνω αλλαγές, το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» θα υποστηρίζει τη δανειοδότηση μόνο για ακίνητα που:
-Θα χρησιμοποιηθούν ως κατοικία.

-Έχουν μέγεθος έως 150 τ.μ. πλην οριζόμενων βοηθητικών χώρων

-Η οικοδομική άδειά τους εκδόθηκε πριν από τουλάχιστον 15 έτη

-Βρίσκονται εντός οικιστικής περιοχής

-Παραμένει βέβαια η προϋπόθεση ότι οι αιτούντες δεν διαθέτουν άλλο σπίτι ή τυχόν ακίνητο που έχουν στην κατοχή τους δεν καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Διαβάστε ακόμη

Ψυχρολουσία για τους οδηγούς με ανατιμήσεις 12% στα διόδια του εθνικού οδικού δικτύου από Σεπτέμβριο

Πέντε νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια (vids)

UBS: Το ράλι του πετρελαίου θα συνεχιστεί – Πού βλέπει την τιμή του μέχρι το τέλος του 2023

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ