Με αφορμή την έκδοση του 10ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα προχώρησε σήμερα στην έκδοση, ανοίγοντας την αυλαία του δανειακού προγράμματος για το 2023, με την έκδοση να είναι επιτυχής.

Αναλυτικά όπως επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας: «Ως προς τη ζήτηση, την ποιότητα των κεφαλαίων και το κόστος δανεισμού, λαμβάνοντας υπόψη τη μεταβλητότητα στο διεθνές περιβάλλον.

Η Κυβέρνηση, και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κινούμαστε με αποφασιστικότητα και διορατικότητα, συνεκτιμώντας τις υφιστάμενες και μελλοντικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην άσκηση νομισματικής πολιτικής.

Χτίζουμε ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, ακολουθούμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να στηρίζουμε, γενναία, για όσο χρειαστεί, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να ενισχύσουμε, ακόμη περισσότερο, τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρή αποδείχθηκε η ζήτηση για το πρώτο oμόλογο του ελληνικού δημοσίου μέσα στο 2023 με τις συνολικές προσφορές των επενδυτών να προσεγγίζουν τα 22 δισ. ευρώ.

Το ελληνικό δημόσιο, μέσω της δημοπρασίας του 10ετούς τίτλου, άντλησε το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ, δηλαδή άνω του στόχου των 2 έως 3 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί το Castiglion del Bosco στην Τοσκάνη αναδείχθηκε Νο1 ξενοδοχείο στον κόσμο

Γιατί οι γαλαζοαίματοι, οι μαφιόζοι, οι ράπερς και οι… νάρκισσοι φορούν δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από Νταβός: «Η ΕΕ θα στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί»