Οικονομία

Στουρνάρας: Οι προϋποθέσεις που θα φέρουν ανάπτυξη 3,5% σε ετήσια βάση την επόμενη 10ετία

  • newsroom


Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης και τα εύσημα του προέδρου του Eurogroup στην ελληνική κυβέρνηση για τη θεσμοθέτησή του

Μέσο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 3,5% σε ετήσια βάση για την επόμενη 10ετία μπορεί να επιτύχει η Ελλάδα με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Εντός του Β’ Εξαμήνου οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου.

Μιλώντας την εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δύναται να οδηγήσουν σε ανάπτυξη της τάξης του 3,5% σε ετήσια βάση για την επόμενη δεκαετία.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, ο οποίος δήλωσε οι πόροι Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα θα αποδεσμευτούν μέσα στο β’ εξάμηνο του έτους.

Ο κ. Ντόναχιου ανέφερε σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ότι «μπορέσαμε να έχουμε το πλαίσιο στήριξης εξ αιτίας μερικών κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και η ελληνική».

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμα:

Στο 6% ο ΦΠΑ για τα (κλειστά) θέατρα, στο 24% για την παρακολούθηση μέσω μέσω streaming

Jumbo: Είχε απορρίψει το click away υιοθετεί το click inside

Αναστολές και τον Φεβρουάριο – Πότε πληρώνεται το επίδομα των 534 ευρώ (vid)

Απόρρητο Απόρρητο