Οικονομία

Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Διπλασιάζονται από σήμερα – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ

  • Κωστής Πλάντζος


Έληξε χθες η διορία για εμπρόθεσμες πληρωμές - Εκπρόθεσμοι όσοι πίστεψαν ότι έχουν περιθώριο χρόνου μέχρι 28 φεβρουαρίου

«Κεραμίδα» περίμενε σήμερα χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων, όταν δοκίμασαν να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2021 πιστεύοντας ότι είχαν περιθώριο μέχρι και αύριο Κυριακή για να πληρώσουν.

Η διορία έληγε όμως χθες τα μεσάνυχτα, τελευταία εργάσιμη και όχι τελευταία ημερολογιακή ημέρα του Φεβρουαρίου, η οποία πέφτει φέτος Κυριακή. Το σοκ είναι τεράστιο, ειδικά για νοικοκυριά που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα και καλούνται να πληρώσουν για τέλη κυκλοφορίας, ποσά όσο αξίζει ολόκληρο το αυτοκίνητό τους!

Για παράδειγμα, εκατοντάδες αυτοκίνητα 30ετίας σχεδόν, 2.000 κ.ε. του 1991-1994 πωλούνται στις αγγελίες με τιμή κάτω από 1.500 ευρώ. Σήμερα όμως ο ιδιοκτήτης τους καλείται να καταβάλει 1.300 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας για το 2021, αντί 650 ευρώ που θα του κόστιζε μέχρι τα μεσάνυχτα χτες.

Ανάλογα με την παλαιότητα των αυτοκινήτων, από σήμερα οι ιδιοκτήτες πληρώνουν τα διπλάσια τέλη.

α) Επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών, ως εξής:

β) Για επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, υπολογίζονται αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Για υβριδικά ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα ισχύουν ειδικές τιμές.

Διαβάστε ακόμη:

Αιμορραγία 500 εκατ. ευρώ για κάθε εβδομάδα που είναι κλειστά τα καταστήματα

Γέφυρα: Επιδοτήσεις 24,3 εκατ. ευρώ σε 72.134 δανειολήπτες για τον Φεβρουάριο

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Τι προβλέπει το mega-project της ψηφιοποίησης

Απόρρητο Απόρρητο