Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Με έξι βήματα στο myCAR η ψηφιακή ακινησία (vid)

  • newsroom


Οι ιδιοκτήτες οχήματος που θέλουν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας πλέον δεν χρειάζεται να καταθέτουν τις πινακίδες τους

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2022 μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Το ύψος των τελών κυκλοφορίας 2022 θα γίνει γνωστό στους ιδιοκτήτες οχημάτων στο προσεχές διάστημα, πιθανότατα πριν την 15η Νοεμβρίου. Η διαδικασία φέτος θα γίνει μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ.

Οι ιδιοκτήτες οχήματος που θέλουν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας πλέον δεν χρειάζεται να καταθέτουν τις πινακίδες τους.

Η διαδικασία γίνεται ψηφιακά, μέσω του myCAR. Μέσω της πλατφόρμας οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να θέσουν επιβατικά και δίκυκλα ΙΧ σε ακινησία αποφεύγοντας τα τέλη κυκλοφορίας, να άρουν την ακινησία και να θέσουν το όχημα σε κίνηση, και να ανακτήσουν δηλώσεις που έχουν ήδη επεξεργαστεί και υποβάλει.

Η ακινησία του οχήματος είναι ο μόνος νόμιμος και με μηδενικό κόστος τρόπος για να μην πληρώσει κάποιος τα τέλη κυκλοφορίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ενεργειακή κρίση: Σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις το κύμα ανατιμήσεων

Κινητή τηλεφωνία: Σημαντικές αλλαγές στις χρεώσεις και την αλλαγή παρόχου

Μπιλ Γκέιτς: Τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε πουλήσει τις μετοχές του στη Microsoft