Διαθέσιμα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων είναι τα τέλη κυκλοφορίας 2024 καθώς αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και στην εφαρμογή myCAR.

Οι κάτοχοι μπορούν να έχουν πρόσβαση είτε κάνοντας σύνδεση με τους κωδικούς taxisnet, είτε συμπληρώνοντας το ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Όπως και κάθε χρόνο, η επίσημη προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2023 και η καταβολή τους μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους.

  1. Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
  2. Μέσω web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στη διαθέσιμη από την τράπεζά σας εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
  3. Τέλος, στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Πώς θα εκτυπώσετε το «σήμα»

  • Θα πρέπει να έχετε τους κωδικούς του Taxisnet, το προσωπικό σας ΑΦΜ καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  • Στη συνέχεια μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.
  • Κατόπιν, πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
  • Έπειτα, εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και μετά πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.
  • Μετά πατάτε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Αμέσως μετά επιλέγετε «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Έπειτα, επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2024) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Κατόπιν, πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Διαβάστε ακόμη

ΤτΕ: Σε καλύτερη θέση οι ελληνικές τράπεζες – Οι τέσσερις κίνδυνοι που επιμένουν 

Mytilineos: Σημαντική αύξηση στην τιμή – στόχο από την Piraeus Securities, περιθώριο ανόδου 30% 

Κομισιόν: Πράσινο φως για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και Μολδαβία – Eκτός κάδρου η Τουρκία 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ