Οικονομία

Το Οικολογικό Πάρκο στον Φαληρικό Όρμο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021

  • newsroom


Εξασφαλίστηκαν 200 εκατομμυρίων ευρώ – Τι είπε ο περιφερειάρχης Αττικής

Άλλο ένα εμβληματικό έργο για την Αττική, μετά το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας, το Οικολογικό Πάρκο στον Φαληρικό Όρμο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021 και προχωρούν οι διαδικασίες για την άμεση υλοποίηση της Β’ Φάσης της Ανάπλασης.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η ένταξη του έργου, με την εξασφάλιση των 200 εκατομμυρίων ευρώ, έγινε με τη στενή συνεργασία του αρμόδιου υφυπουργού, Ιωάννη Τσακίρη και προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση και συμβασιοποίησή του στο νέο ΠΕΠ Αττικής έως το τέλος του έτους.

Ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος σε αυτά τα δύο σημαντικά έργα, τόνισε ότι θα συμβάλλουν καθοριστικά στο όραμα να καταστεί η Αττική περιφέρεια-πρότυπο με ανθρώπινο πρόσωπο και απολύτως λειτουργική για τους πολίτες της.

«Η Αττική αλλάζει πρόσωπο», σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Εργαστήκαμε μεθοδικά και με σχέδιο, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία υλοποίησης ενός εμβληματικού έργου που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση συνολικά της Αττικής. Η δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου στον Φαληρικό Όρμο, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και επιβεβαιώνει τη βούλησή μας να μεταβεί η Αττική σε μία νέα αναπτυξιακή πορεία. Το έργο εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα αναπλάσεων αστικών και περιαστατικών περιοχών, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, από πόρους του ΕΣΠΑ αλλά και από ιδιωτικές πρωτοβουλίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Ρόμπυ Μπουρλάς: Η επιστροφή στο τιμόνι της PMM και οι μεγάλες προκλήσεις

ΑΑΔΕ: Στα «δίχτυα» της 35 κοντέινερ λαθραία τσιγάρα – Από τις μεγαλύτερες υποθέσεις στην Ευρώπη

Πώς και πού επενδύουν τα χρήματά τους τα στελέχη της ΕΚΤ