Οικονομία

Voucher 200 ευρώ: Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι – Οι προϋποθέσεις

  • newsroom


Ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για αγορά tablet, laptop ή desktop στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Περισσότεροι θα είναι οι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» για το voucher 200 ευρώ, που υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.», για την αγορά laptop, tablet ή desktop.

Στον Γ’ κύκλο του προγράμματος, που θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου 2021, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ στις Β’ και Γ’ εισοδηματικές κατηγορίες (ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα από 6.000 έως 15.000 ευρώ), και παράλληλα έχουν τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα ή εξαρτώμενο τέκνο με αναπηρία.

Όπως και στους πρώτους δύο κύκλους του προγράμματος, οι δικαιούχοι του Γ’ κύκλου θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Εξάλλου, ο Α’ και ο Β’ κύκλος του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα έκλεισαν την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις έχουν ήδη κατατεθεί και εγκριθεί (ή πρόκειται να εγκριθούν), θα μπορούν να κάνουν χρήση των επιταγών τους για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού έως την 1 Νοεμβρίου 2021.

Συνολικά, από τις 5 Απριλίου 2021 που άνοιξε ο Α’ κύκλος του προγράμματος και μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021, εκδόθηκαν 435.484 επιταγές 264.592 δικαιούχων.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που επενδύουν στον “Greek Freak”

Αλουμίνιο: Τεκτονικές αλλαγές στην αγορά φέρνουν έκρηξη τιμών

Stress tests: Θετική έκπληξη από την Ελλάδα – Οι εκτιμήσεις των Autonomous Research, Axia & BNP Paribas