Οικονομία

Voucher 200 ευρώ: Πώς θα κάνετε αίτηση – Ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους

  • newsroom


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια τα εισοδηματικά κριτήρια για το voucher 200 ευρώ για αγορά λάπτοπ, ταμπλετ και τεχνολογικού εξοπλισμού

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα για τους προμηθευτές, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανοίξει και για τους δικαιούχους.  Ειδικότερα, στις 5 Απριλίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για το voucher 200 ευρώ για αγορά laptop, tablet και τεχνολογικού εξοπλισμού. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την αίτησή τους, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε έως 645.000 μαθητές/φοιτητές/σπουδαστές ηλικίας 4 έως 24 ετών.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  • Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.
  • Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.
  • Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.
  • Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα έχει δύο επιλογές: είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.
  • Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό

Δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Οικογένειες με δύο γονείς

1 παιδί: Ετήσιο Εισόδημα έως 10.500 €
2 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 12.000 €
3 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 13.500 €

Μονογονεϊκές οικογένειες

1 παιδί: Ετήσιο Εισόδημα έως 9.000 €
2 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 10.500 €
3 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 12.000 €

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, υποβάλλουν Αίτηση Επιχορήγησης
στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr-ΕΨΠ) του άρθρου 22 του ν. 4727/2020.

Το Φυσικό Πρόσωπο που είναι ο αιτών υποβάλλει την αίτηση εκ μέρους της οικογένειας, εκπροσωπώντας το σύνολο αυτής, και αιτείται τη διαβίβαση των στοιχείων τους από τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων.

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται υποχρεωτικά η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του αιτούντος με τη χρήση των προσωπικών κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (Taxisnet).

Για περισσότερες πληροφορίες και για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα των προμηθευτών, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμη:

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Αυτά είναι τα σημαντικότερα έργα – Πού θα μοιραστούν τα €32 δισ.

Χαλάρωση των μέτρων: Πιθανές ανακοινώσεις εντός της ημέρας από τον Χαρδαλιά

Motor Oil: Κατ’ αρχήν συμφωνία για την αγορά αιολικών πάρκων 220 MW

Απόρρητο Απόρρητο