Τεχνολογία

Amazon: Παρουσίασε το οικιακό ρομπότ που υπόσχεται να κάνει τα … πάντα (pics)

  • newsroom


H «Alexa με … πόδια» σύμφωνα με την εταιρεία τεχνολογίας θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος και θα κοστίζει 999 δολάρια

Αρκετό καιρό τώρα, φημολογούνταν πως η Amazon ετοίμαζε κάτι … νέο και πρωτοποριακό. Πράγματι, την Τρίτη ανακοίνωσε το λανσάρισμα του νέου οικιακού ρομπότ της. Αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος. Προς το παρόν, όμως, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η ακριβής ημερομηνία.

Αυτό που γνωρίζουμε πάντως με σιγουριά, για το νέο ρομπότ που υπόσχεται να κάνει … τα πάντα είναι το όνομά του. Λέγεται Astro και αναμένεται να κοστίζει 1000 δολάρια. (999 δολ. για να είμαστε πιο ακριβείς!) Η εταιρεία τεχνολογίας, παρομοίασε το πρώτο οικιακό ρομπότ της, με την Alexa – τον προσωπικό βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει δημιουργήσει η Amazon και έχει καταφέρει να σημειώσει τεράστια επιτυχία. Η διαφορά ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως το Astro θα είναι η νέα πιο εξελιγμένη μορφή της Alexa με … πόδια! 

Τι είναι το Astro;

Σύμφωνα με το CNBC, το Astro έχει το μέγεθος ενός μικρού σκύλου. Συγκεκριμένα, έχει ύψος 60 πόντους και ζυγίζει περίπου εννιά κιλά. Η οθόνη του είναι σχεδόν 10 ίντσες. Η κάμερα που διαθέτει έχει τη δυνατότητα βιντεοκλήσης, μέσω εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο, για να μπορεί ο ιδιοκτήτης του να παρακολουθήσει ανά πάσα στιγμή τι γίνεται στο εσωτερικό του σπιτιού όταν απουσιάζει. Συγχρόνως, το Astro μπορεί περιφέρεται μέσα στο σπίτι χάρη στους τρεις τροχούς του. Το οικιακό ρομπότ θα μπορεί να καθαρίζει το πάτωμα ακόμη και τα χαλιά ενός σπιτιού.

Έχει επίσης δυνατότητα κίνησης 360 μοιρών, μπρος πίσω ή πλαγίως σε οποιαδήποτε κατεύθυνση και “βαδίζει” με ταχύτητα ένα μέτρο το δευτερόλεπτο. Μπορεί να αναγνωρίσει ακόμη και πρόσωπα και έτσι, αν αποφασίσετε να το αγοράσετε θα έχετε – αν θέλετε – την επιλογή να τοποθετείτε δύο αναψυκτικά στο πίσω μέρος του και να του πείτε να τα πάει σε κάποιον στο σαλόνι.

Διαθέτει επίσης δυνατότητα φόρτισης συσκευών μέσω θύρας USB-C ενώ η ίδια η συσκευή φορτίζεται αυτόματα σε όρθια σταθερή βάση στην οποία προσαρτάται αυτόματα και μεταβαίνει από μόνη της κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη. Το Astro θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την φύλαξη της κατοικίας αλλά και ατόμων που για κάποιο λόγο χρήζουν παρακολούθησης όπως για παράδειγμα, ηλικιωμένων ατόμων, ασθενών κλπ. Ο κάτοχος του ρομπότ θα μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή, εάν το άτομο αυτό που χρειάζεται βοήθεια και βρίσκεται στο σπίτι είναι καλά. Στα μειονεκτήματα, τώρα, το Astro δεν έχει χέρια οπότε δεν μπορεί να σηκώσει πράγματα, ούτε όμως, μπορεί να ανέβει ή να κατεβεί σκάλες.

 

Διαβάστε ακόμη:

Σταύρου, Παντελιάδης, Μαυροειδή, Μαχαίρας: Αυτό είναι το μέλλον των Σούπερ Μάρκετ

ACS: Πάνω από 97 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης μεταφέρθηκαν δωρεάν σε πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα

UniCredit: Οι κάλπες και τα «δώρα» της ΔΕΘ – Στο 8% ανεβάζει την ανάπτυξη φέτος