Πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI (Γενετική τεχνητή νοημοσύνη), σχεδιασμένες με στόχο να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να αξιοποιήσουν ένα μεγάλο εύρος δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, να ενισχύσουν την παραγωγικότητα των εργαζόμενων τους και να κάνουν τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο του εταιρικού τους μετασχηματισμού, ανακοίνωσε η Amazon Web Services (AWS).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η AWS παρουσίασε:

– Amazon Bedrock: Μια καινοτόμο υπηρεσία, η οποία απλοποιεί την πρόσβαση στα λεγόμενα Foundation Models (FM) μεγάλων εταιρειών του κλάδου του AI μέσω μιας διαδικασίας απλής διεπαφής. Με τη νέα υπηρεσία Bedrock, οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τη δυναμική που προσφέρουν τα Generative AI μοντέλα, καλύπτοντας έναν μεγάλο αριθμό χρήσεων, που εκτείνονται από την εύρεση και δημιουργία περιεχομένου, μέχρι την ανακάλυψη νέων φαρμάκων.

– Amazon Titan Embeddings -Ένα Γλωσσικό Μοντέλο με ενισχυμένες δυνατότητες: To Amazon Titan Embeddings είναι ένα Generative AI μοντέλο ειδικά σχεδιασμένο για να μετατρέπει κείμενο σε αριθμητικές αναπαραστάσεις, διευκολύνοντας την έρευνα. Το νέο αυτό μοντέλο, μοντέλο προσφέρει νέες δυνατότητες στις επιχειρήσεις, επεκτείνοντας τη δυναμική των Foundation Models μέσω των λεγόμενων Retrieval-Augmented Generation (RAG) τεχνικών.

– Llama 2 – Το Γλωσσικό Μοντέλο επόμενης γενιάς: To Llama 2, το προηγμένο Γλωσσικό Μοντέλο της Meta, ενσωματώνεται πλέον στο Amazon Bedrock από την AWS. Το Llama 2 είναι ιδανικό για περιπτώσεις χρήσης που βασίζονται στον διάλογο και προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν εφαρμογές Generative AI χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένων υποδομών.

– Amazon CodeWhisperer Customization – Ενίσχυση της παραγωγικότητας των προγραμματιστών: Επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσαρμόζουν με ασφάλεια τις προτάσεις κώδικα του CodeWhisperer, χρησιμοποιώντας την εσωτερική βάση του οργανισμού τους. Αυτή η δυνατότητα στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας των προγραμματιστών παρέχοντας προσαρμοσμένες προτάσεις με βάση τη μοναδική βάση κώδικα της εταιρείας.

– Generative Business Intelligence (BI) με το Amazon QuickSight: Μια BI υπηρεσία που βασίζεται στο cloud, οι αναλυτές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να δημιουργούν εντυπωσιακές απεικονίσεις και να πραγματοποιούν σύνθετους υπολογισμούς με τη χρήση εντολών φυσικής γλώσσας, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο εργασίας τους

Οι εν λόγω υπηρεσίες είναι πλέον διαθέσιμες στο κοινό.

Διαβάστε ακόμη

Playmobil: Καταργεί σχεδόν 700 θέσεις εργασίας – Στη Γερμανία οι περισσότερες απολύσεις

S&P Global: Παγιδευμένα σε ύφεση χωρίς διέξοδο τα εργοστάσια στην Ιταλία (γράφημα)

Κίνα: Ο σταδιακός «γάμος» με τη Ρωσία προχωρά, παρά την εμμονή Πούτιν με την Ουκρανία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ