Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στις ΗΠΑ, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν ακόμη και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία σημειώνοντας μάλιστα, εντυπωσιακή ανάπτυξη.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις, περισσότεροι από 80.000 υπάλληλοι άρχισαν να εργάζονται σε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η μητρική εταιρεία της Google, για παράδειγμα, η Alphabet, προσέλαβε περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους μόνο το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 

Συνολικά, περισσότερες από 300.000 νέες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον κλάδο της τεχνολογίας δημοσιεύτηκαν τον Ιούνιο, με τους προγραμματιστές λογισμικού και εφαρμογών, τους τεχνικούς υπολογιστών και τους μηχανικούς να καταγράφουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Θέσεις εργασίας σε αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ένα τέταρτο των ανοιχτών θέσεων.

Παρά το γεγονός πως οι εταιρείες τεχνολογίες δεν συνηθίζουν να αποκαλύπτουν στοιχεία και λεπτομέρειες για τα ακριβή ποσά με τα οποία αμείβουν τους εργαζόμενους τους ωστόσο, όλες οι αμερικανικές εταιρείες οφείλουν να αποκαλύπτουν τουλάχιστον την αμοιβή που είναι διατεθειμένες να καταβάλλουν σε αλλοδαπούς εργαζόμενους όταν υποβάλλουν αίτηση για βίζα.

Google

Η Google συχνά χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη για εργασία έχοντας τη φήμη του «καλοπληρωτή» του κλάδου και όχι άδικα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το defiance, φαίνεται πως οι μηχανικοί λογισμικού της εταιρείας τεχνολογίας κερδίζουν περισσότερα από 300.000 δολάρια κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του τμήματος κερδίζει 475.000 δολάρια ενώ πρόσφατα, ένας ανώτερος πρόεδρος έλαβε ετήσιο μισθό που άγγιζε τα 650.000 δολάρια.

Apple

Η έμφαση στο μάρκετινγκ με ακριβές διαφημιστικές καμπάνιες αποτελεί πράγματι, αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας μιας εταιρείας διεθνούς φήμης, όπως η Apple. Για το λόγο αυτό, ο μισθός των ανώτερων στελεχών του τμήματος μάρκετινγκ της γνωστής αμερικανικής εταιρείας μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 325.000 δολάρια. Ο διευθυντής μάρκετινγκ κερδίζει 240.000 δολάρια, ενώ ο μισθός του ανώτερου διευθυντή μάρκετινγκ κυμαίνεται περίπου στα 325.000 δολάρια.

Microsoft

Στην Microsoft, τους υψηλότερους μισθούς απολαμβάνουν οι μηχανικοί λογισμικού, οι διευθυντές πωλήσεων καθώς και οι developers οι οποίοι κερδίζουν κατά μέσο όρο περίπου 250.000 δολάρια το χρόνο.

Uber

Αν και η γνωστή εταιρεία έχει προχωρήσει στην περικοπή αρκετών θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια, τα χρηματικά ποσά με τα οποία αμείβει τους εργαζομένους της, ανταγωνίζονται πράγματι, τους αντίστοιχους μισθούς των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας της Silicon Valley. Οι ανώτεροι μηχανικοί κερδίζουν περισσότερα από 200.000 δολάρια, οι ερευνητές δεδομένων μπορούν να συγκεντρώσουν σχεδόν 150.000 δολάρια και οι ανώτεροι διαχειριστές προϊόντων μπορούν να κερδίσουν περίπου 190.000 δολάρια ή περισσότερο, εξαιρουμένων των ιδίων κεφαλαίων ή των μπόνους.

Intel, IBM, Snanchat

Οι διαχειριστές μηχανικής της Intel μπορούν να βγάλουν περισσότερα από 300.000 μέσα σε ένα μόλις χρόνο ενώ ο ετήσιος βασικός μισθός των υπαλλήλων της IBM υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 335.000 δολάρια. Η Snap, από την άλλη, εταιρεία πίσω από το Snapchat, σημειώνει εκρηκτική ανάπτυξη. Σήμερα, υπολογίζεται πως διαθέτει περίπου 4.000 υπαλλήλους σε 15 χώρες. Η Snap προσφέρει βασικούς μισθούς που κυμαίνονται από 59.000 δολάρια έως και  500.000 δολάρια. 

Διαβάστε ακόμη:

Επιδότηση ρεύματος: Φορολογική «καραμπόλα» για όσους άλλαξαν σπίτι και για φοιτητές (vid)

Αττική Οδός: Δημοπρατείται η υφιστάμενη σύμβαση του αυτοκινητόδρομου χωρίς τις επεκτάσεις για 25 χρόνια

Ο Μυλωνάς, ο Αλογοσκούφης, η ΑΝΕΚ, τα νέα ξενοδοχεία και το ξύλινο ποδήλατο του Πωλ