Η απάντηση στην πιο συχνή ερώτηση «πότε θα κυκλοφορήσει το νέο iMac;» είναι ότι η Apple έχει προχωρήσει σημαντικά στον σχεδιασμό, καθώς το νέο μοντέλο βρίσκεται ήδη σε στάδιο αξιολόγησης και δοκιμών ενώ παράλληλα γίνονται και οι σχετικές δοκιμές σε επίπεδο γραμμής παραγωγής, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο ενημερωτικό σημείωμα Power On του Bloomberg.

Η Apple είναι σε στάδιο που ετοιμάζεται να λανσάρει τις νέες της σειρές φορητών και σταθερών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου iMac.

Το επόμενο iMac θα διατηρήσει την οθόνη διαγωνίου 24 ιντσών, όπως και το τωρινό μοντέλο το οποίο έκανε την εμφάνισή του το 2021. Αυτό που θα διατηρηθεί επίσης είναι η δυνατότητα χρωματικής επιλογής που εισήγαγε το τελευταίο μοντέλο, δηλαδή θα διατίθεται σε μπλε, ασημί, ροζ και πορτοκαλί.

Ωστόσο, η σημαντικότερη αλλαγή που θα έρθει με τα νέα μοντέλα θα είναι η αντικατάσταση του επεξεργαστή M1, συνδυασμένη με μια σειρά μικρότερων αλλαγών. Αυτές θα περιλαμβάνουν τον επανασχεδιασμό και την τοποθέτηση σε νέα θέση ορισμένων εξαρτημάτων. Επίσης θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στην διαδικασία παραγωγής της βάσης της οθόνης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι νέοι υπολογιστές σχεδιάστηκαν παράλληλα με τον επόμενο επεξεργαστή M3 της εταιρείας, οπότε το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι βάσιμες οι εκτιμήσεις ότι θα είναι και τα πρώτα μοντέλα με τα οποία θα κυκλοφορήσει η νέα οικογένεια επεξεργαστών.

Πάντως ενώ η ανάπτυξη των νέων υπολογιστών βρίσκεται στα τελικά στάδια, δεν αναμένεται τα νέα μοντέλα να μπουν σε μαζική παραγωγή για τουλάχιστον τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι εξελίξεις στους φορητούς υπολογιστές

Πέρα από τη νέα έκδοση του iMac η Apple προγραμματίζει το λανσάρισμα και τριών νέων Mac, μεταξύ τέλους της άνοιξης και αρχές του καλοκαιριού. Αυτά θα είναι το πρώτο 15 ιντσών MacBook Air, το πρώτο Mac Pro με επεξεργαστή σχεδιασμού Apple και ένα αναβαθμισμένο MacBook Air στις 13 ίντσες.

Σε επίπεδο νέων στοιχείων, το Mac Pro θα «φοράει» τον επεξεργαστή M2 Ultra που διαθέτει 24 επεξεργαστικούς πυρήνες, 76 πυρήνες επεξεργασίας γραφικών και δυνατότητα υποστήριξης μνήμης έως και 192GB. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι ποιους επεξεργαστές θα χρησιμοποιούν τα νέα μοντέλα MacBook Air. Αν επιλεγεί κάποιος επεξεργαστής της οικογένειας M2 σε λίγους μήνες τα μοντέλα θα θεωρούνται «ξεπερασμένα».

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές και γκάλοπ, πολιτικό ρίσκο, νέο deal στις ασφάλειες και γαλλοελβετικές μπίζνες στο Ελληνικό

Αυτό είναι πλέον το πιο ακριβό σχολείο στον κόσμο – Τι αγοράζουν τα 140.000 ευρώ ετησίως από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο

 

Jefferies: Ξεκινά την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών – Top pick η ΕΤΕ, underperform η Alpha