Στο ετήσιο event της Apple που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο διάσημος τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας ανανεωμένης έκδοσης του λογισμικού της εταιρείας.

Το iOS 17 με την υπογραφή της Apple είναι γεγονός και υπόσχεται να φέρει πολλές αλλαγές στα iPhones. Το νέο λειτουργικό σύστημα που παρουσιάστηκε στο Worldwide Developers Conference του 2023 θα είναι συμβατό με το iPhone XR και νεότερες συσκευές και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει το CNBC, παρακάτω είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αναφορικά με την ανανεωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple που ετοιμάζεται να λανσάρει το επόμενο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, με το νέο το iOS 17, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν πώς θα εμφανίζονται οι επαφές τους, όταν θα πραγματοποιούν ή θα λαμβάνουν μια τηλεφωνική κλήση. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να ενημερώσουν την εικόνα των επαφών τους, είτε πρόκειται για φωτογραφία είτε για Memoji επιλέγοντας συγχρόνως, και το σχέδιο αλλά και το χρώμα της γραμματοσειράς με την οποία θα εμφανίζεται το όνομα της κάθε επαφής.

Επιπλέον, τα αυτοκόλλητα του iOS 17 αναβαθμίζονται για το iMessage καθώς όλα τα emoji μπορούν να μεταμορφωθούν σε stickers. Τα Live stickers μεταμορφώνουν κάθε φωτογραφία σας σε αυτοκόλλητα για να τα στείλετε σαν GIFs. Άλλη μια σημαντική αλλαγή που ανακοίνωσε η Apple αφορά στο FaceTime. Πλέον, θα μπορείτε να αφήσετε ένα βίντεο-μήνυμα σε περίπτωση που δεν το σηκώσει το άλλο πρόσωπο στην βιντεοκλήση.

Το Airdrop ανανεώνεται

Το AirDrop αλλάζει και αναβαθμίζεται στο iOS 17 για να κάνει πιο εύκολη την αποστολή αρχείων και φωτογραφιών μέσω iPhone. Η νέα υπηρεσία «NameDrop» υπόσχεται διευκολύνει την ανταλλαγή επαφών όπως τηλέφωνα και email, φέρνοντας δύο iPhones το ένα δίπλα στο άλλο.

Στο μεταξύ, η Apple ανακοίνωσε πως αναβαθμίζει και το πληκτρολόγιο του iOS. Τώρα, η λειτουργία αυτόματης διόρθωσης θα πραγματοποιείται με την χρήση ΑΙ. Το νέο iOS 17 θα περιλαμβάνει τέλος, μια ολοκαίνουρια εφαρμογή, το Journal, προκειμένου οι χρήστες να διαθέτουν ένα «ψηφιακό ημερολόγιο» με τις αγαπημένες τους στιγμές σαν ένα άλμπουμ γεμάτο από φωτογραφίες, βίντεο και σημειώσεις σας. Η Apple τονίζει την ασφάλεια του Journal καθώς όλες οι πληροφορίες θα είναι κρυπτογραφημένες.

Διαβάστε ακόμη

Αθήνα: Με το «δεξί» (και) ο Ιούνιος για τον τουρισμό, διψήφια αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων

Η Ροδόπη, τα «καρτέλ», τα 17 κόκκινα πακέτα, το σιωπηρό deal και οι… μηχανές του Βενιζέλος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ