Τεχνολογία

Apple: Πώς μπορείτε να επισκευάσετε οι ίδιοι το iPhone ή το Mac σας

  • newsroom


Στο εξής, οι πελάτες της Apple θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ανταλλακτικά μέσω της εταιρείας και να επισκευάζουν το κινητό ή το laptop τους, χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία - Η Apple θα παρέχει εγχειρίδιο με αναλυτικές οδηγίες για κάθε επισκευή

Το πράσινο φως έδωσε η Apple στους πελάτες της προκειμένου στο εξής, να επισκευάζουν μόνοι τους και … από το σπίτι, το iPhone ή το Mac τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Apple, η εταιρεία τεχνολογίας σχεδιάζει να επιτρέψει την πώληση ανταλλακτικών και εργαλείων στους πελάτες της. Συγχρόνως, θα τους παρέχει τις απαραίτητες οδηγίες ώστε να μπορούν να επισκευάζουν οι ίδιοι τα προϊόντα της.

Σε λίγους μήνες από τώρα, οι πελάτες της Apple θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ανταλλακτικά μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος επισκευής self service της εταιρείας, χωρίς όμως, στη συνέχεια, να χρειάζεται απαραίτητα να ζητήσουν βοήθεια από κάποιο κατάστημα ή τεχνικό για την επισκευή του κινητού ή του υπολογιστή τους.

Η εταιρεία τεχνολογίας, θα τους παρέχει ένα εγχειρίδιο με αναλυτικές οδηγίες για κάθε επισκευή.

Η νέα αυτή υπηρεσία της Apple θα αφορά αρχικά, στα iPhone 12 και 13, ακολουθούμενα από Mac με τσιπ M1. Οι κάτοχοι των προϊόντων της θα μπορούν να αντικαταστήσουν την οθόνη, την μπαταρία και την κάμερα του κινητού τους χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά της εταιρείας.

Αργότερα, αναμένεται να έχουν στη διάθεσή τους, ακόμη περισσότερες επιλογές για επισκευές.

Οι πελάτες που θα ανακυκλώνουν τα παλιά ανταλλακτικά τους, θα λαμβάνουν έκπτωση στην επόμενη αγορά τους. Η Apple, ωστόσο, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πόσο θα κοστίζουν τα ανταλλακτικά αυτά.

Για χρόνια, η εταιρεία τεχνολογίας δεν ήταν σύμφωνη με την ιδέα να επιτρέψει στους πελάτες της να επιδιορθώνουν μόνοι τους τα προϊόντα της εταιρείας, αναφέροντας συγκεκριμένα ανησυχίες σχετικά με ζητήματα ασφαλείας ή απόδοσης από ανταλλακτικά τρίτων.

Σύμφωνα με το CNBC, όμως, η κυβέρνηση Μπάιντεν και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου επιμένουν στο δικαίωμα που έχουν οι καταναλωτές στην επισκευή. Το γεγονός αυτό ασκεί πιέσεις σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος για τον οποίο η Apple προχώρησε τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε μια τέτοια απόφαση.

Διαβάστε ακόμα:

Black Friday: Με προσφορές μπαίνουν στη «μάχη» οι μεγάλες αλυσίδες

Λαγκάρντ: Απίθανη μια αύξηση επιτοκίων εντός του 2022 – O πληθωρισμός θα μειωθεί

Αυστρία: Καθολικό lockdown και για εμβολιασμένους – Υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο