Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο Worldwide Developers Conference (WWDC) στα κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια του οποίου η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει τη μάσκα μικτής πραγματικότητας που ετοιμάζει και η οποία θεωρείται το πιο σημαντικό νέο προϊόν της μετά το smartwatch που είχε λανσάρει η εταιρεία πριν από οκτώ χρόνια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά πάσα πιθανότητα η Apple θα ονομάσει τη μάσκα «Reality One» ή «Reality Pro», ενώ θα παρουσιάσει και το λειτουργικό σύστημα xrOS της συσκευής.

Η μάσκα μικτής πραγματικότητας θα περιλαμβάνει πολλές νέες τεχνολογίες και θα συνδυάζει εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα.

Θα περιλαμβάνει πολλές εξωτερικές κάμερες, καθώς και ένα σετ μικροφώνου / ακουστικού με συνδυασμό ελέγχου με τα μάτια και το χέρι. Ακόμη, θα διαθέτει ενσωματωμένο App Store και θα προσφέρει FaceTime με βάση την εικονική πραγματικότητα και τρισδιάστατες εκδόσεις βασικών εφαρμογών της Apple.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η τεχνολογία μικτής πραγματικότητας που ανέπτυξαν άλλες εταιρείες δεν κατάφερε άμεσα να κατακτήσει κάποιο σημαντικό μερίδιο της αγοράς, συνεπώς η Apple θα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να πείσει το κοινό να στραφεί προς τη δική της συσκευή.

Το κόστος της μάσκας αναμένεται να ανέρχεται στις 3.000 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του WWDC ο τεχνολογικός κολοσσός σκοπεύει επίσης να λανσάρει τις επόμενες εκδόσεις των λειτουργικών των iPhone, iPad, Mac και Apple Watch. Επίσης, η Apple σχεδιάζει μια μελλοντική έκδοση του iOS 17 για την υποστήριξη εξωτερικών εφαρμογών και την καλύτερη διαλειτουργικότητα με υπηρεσίες τρίτων.

Τέλος, σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει το WWDC για να θέσει τις βάσεις για τις επερχόμενες αλλαγές στα λειτουργικά της, προκειμένου να συμμορφωθεί με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: «Μοιράζει» €3,37 δισ. με 267 διαγωνισμούς που τρέχουν

Τα κορυφαία ρολόγια της χρονιάς – Η ασύγκριτη τέχνη της υψηλής ωρολογοποιίας

Google: Περικοπές σε υπηρεσίες και εξοπλισμό προς τους εργαζομένους για την εξοικονόμηση πόρων