Μια αυτόνομη εφαρμογή για κλασική μουσική, που ονομάζεται Apple Music Classical και θα είναι διαθέσιμη για τους συνδρομητές της Apple Music χωρίς επιπλέον κόστος, ετοιμάζεται να λανσάρει η Apple στις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κατάλογός της θα περιλαμβάνει περισσότερα από 5 εκατ. μουσικά κομμάτια, καθώς και χιλιάδες άλμπουμ, τα οποία θα διαθέτει σε αποκλειστικότητα.

Όπως αναφέρει το CNBC, πολλά κλασικά κομμάτια έχουν ηχογραφηθεί και κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδοχές, ωστόσο η Apple λέει ότι η νέα εφαρμογή της θα προσφέρει «πλήρη και ακριβή μεταδεδομένα», καθώς και τη δυνατότητα αναζήτησης ανά συνθέτη, έργο, μαέστρο ή ακόμη και αριθμό καταλόγου.

Για τη χρήση του Apple Music Classical θα απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία σύντομα θα υπάρξει και μια έκδοση για Android.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο 2021 ο τεχνολογικός κολοσσός απέκτησε την υπηρεσία κλασικής μουσικής Primephonic, με σκοπό να λανσάρει το νέο app της μέσα στο 2022. Η Apple είχε ανακοινώσει ότι οι συνδρομητές της «θα είχαν μια σημαντικά βελτιωμένη εμπειρία κλασικής μουσικής, ξεκινώντας με λίστες αναπαραγωγής Primephonic και αποκλειστικό περιεχόμενο ήχου».

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Δεν προχωρά σε διανομή μερίσματος – Θα διεκδικήσει το ποσοστό που κατέχει το ΤΧΣ

Χάρις Πλακαντωνάκη (Star Bulk): Ποιες είναι οι κινήσεις για να γίνει «πράσινη» η Ναυτιλία

Έρευνα: Υψηλή ικανοποίηση των ξένων επισκεπτών από το τουριστικό προϊόν της Αθήνας