Στη θεσμοθέτηση του Gigabit Voucher ύψους 80 εκατ. ευρώ το οποίο θα πριμοδοτήσει την ευρυζωνική σύνδεση υπερυψηλών ταχυτήτων στα νοικοκυριά αναφέρθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο συνέδριο για το ηλεκτρονικό εμπόριο e-commerce conference που διοργάνωσε η Boussias events.

«Εάν θέλουμε να δώσουμε περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες, σε έναν κόσμο που διασυνδέεται πρέπει να δημιουργήσουμε και τις κατάλληλες υποδομές. Στη σταθερή τηλεφωνία η χώρα μας βρίσκεται πίσω στις ταχύτητες, ενώ στην κινητή τηλεφωνία τα πηγαίνουμε καλύτερα. Με στόχο να εναρμονιστούμε με το Μ.Ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιούμε το Δράση Gigabit Voucher, με πόρους της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ ειναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να κάνει μαζί με το ψηφιακό άλμα και ένα άλμα ευρυζωνικότητας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή σχετικά με την Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, υπογράμμισε ότι «εκτός από τη θέσπιση σημαντικών μέτρων για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού “Κανονισμού”, εισάγουμε παρεμβάσεις, όπως η κατάργηση της έκδοσης πιστοποιητικών ή η δυνατότητα παροχής συναίνεσης μέσω του Gov.gr Wallet, με στόχο να βελτιώσουμε και να μεγιστοποιήσουμε την αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών του Δημοσίου».

Τέλος ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ψηφιακό Βοηθό mAigov, την πρώτη εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης στο ελληνικό δημόσιο και μία από τις πρώτες υλοποιήσεις ΤΝ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως είναι μια προσπάθεια που αγκάλιασαν οι πολίτες «περίπου 5.000 με 6.000 είναι τα ερωτήματα την ημέρα στον ψηφιακό βοηθό, ο οποίος εκτός από ελληνικά κατανοεί και απαντά στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συν τα αλβανικά. Τα ερωτήματα έχουν ήδη ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, σήμερα το πρωί είχε απαντήσει σε περίπου 550.000 ερωτήσεις και από αυτές 20.000 περίπου ερωτήσεις έχουν γίνει στα αγγλικά» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Πιο κοντά στον στόχο για δείκτη MREL άνω του 27% – Τα κεφαλαιακά «μαξιλάρια» και οι εκδόσεις ομολόγων

Ποιοι μισθωτοί μπορούν να βγουν στη σύνταξη το 2024 (παραδείγματα)

Σορτάρουν τα αμερικανικά ομόλογα υπό τον φόβο των «γερακιών» της Fed

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ