Ο πολυπράγμων κύριος Μασκ φαίνεται ότι έχει πλέον ένα νέο πεδίο δράσης και ενδιαφέροντος, τον ίδιο τον άνθρωπο. Και όχι όποια και όποια δραστηριότητά του, αλλά την “κορύφωση” της ανθρώπινης φύσης, τον οργασμό.

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν ερευνητές που μελετούν την ιδέα της άμεσης διέγερσης των κέντρων εκείνων του εγκεφάλου που αφορούν την ευχαρίστηση, κορυφαία έκφραση της οποίας είναι ο οργασμός.

Στόχος τους είναι μέσω της τεχνολογίας να επηρεάσουν τον εγκέφαλο, δίνοντας στον άνθρωπο την αίσθηση μιας άμεσης και τεχνητά δημιουργημένης ηδονής, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη χρήσης ναρκωτικών ή άλλων ουσιών όπως το αλκοόλ, τα οποία επιδρούν πάνω στους ίδιους υποδοχείς.

Σε αυτόν τον πολύ προχωρημένο τομέα αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και ο Μασκ με το τσιπάκι Νeuralink το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι σε θέση να προσφέρουν οργασμούς κατά παραγγελία.

Προς το παρόν, σύμφωνα με το Newsauto, αυτή η μικρή συσκευή είναι σε φάση ερευνών και χρειάζεται έγκριση για να προχωρήσουν σε πειράματα πάνω σε ανθρώπους.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Star αναφέρει ότι ο στόχος του Μασκ είναι να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με την τεχνητή νοημοσύνη. Το συγκεκριμένο τσιπ δρα θετικά σε θέματα σοβαρής παράλυσης με εμφύτευση στον εγκέφαλο, επιτρέποντας την λειτουργία κάποιου ρομποτικού χεριού ή και εξωσκελετού.

Δυνητικά πάντως είναι σε θέση να διεγείρει τα σημεία εκείνα του εγκεφάλου που προκαλούν οργασμό όταν και όποτε το επιθυμήσει ο χρήστης τους, χωρίς να υπάρχουν εξωτερικά ερεθίσματα.

Πειράματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε ανάπηρους με πιο απλά συστήματα, έδειξαν ότι οι ασθενείς είχαν αντιδράσεις αντίστοιχες με εκείνες ενός οργασμού.

Ο Έλον Μασκ πάντως έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να ξεκινήσει την εμφύτευση του τσιπ σε ανθρώπους μέσα στο 2022, αν και εφόσον οι αρχές των ΗΠΑ του δώσουν την έγκριση να προχωρήσει.

Διαβάστε ακόμη

Η Viva Wallet ετοιμάζει «τράπεζα μικρομεσαίων»

Τα σαΐνια κι ο γαμπρός, οι τρεις δικηγόροι του Μαξίμου, ο Χουλιαράκης και η Ευρωπαϊκή Πίστη

Αλέξης Πατέλης: Γιατί οι startups μας αφορούν όλους