Τεχνολογία

Facebook: Διαρροή με στοιχεία και τηλέφωνα από λογαριασμούς 533 εκατ. χρηστών

  • newsroom


Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών διατίθενται ελεύθερα στο ίντερνετ – Τι απάντησε η εταιρεία

Προσωπικά δεδομένα από 533 εκατ. χρήστες του Facebook έπεσαν σε χέρια χάκερ, αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως τα Bloomberg και Business Insider.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, η διαρροή περιλαμβάνει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως πλήρη ονόματα, αριθμούς τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης, τοποθεσίες, στοιχεία βιογραφικών και διευθύνσεις email.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι θύμα έπεσε και ο ίδιος ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, καθώς διέρρευσε το τηλέφωνό του, αλλά και στοιχεία που ανήκουν σε στελέχη, όπως οι συνιδρυτές του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Chris Hughes και Dustin Moskovitz.

Από την πλευρά του, το Facebook ισχυρίζεται ότι πρόκειται για παλαιότερα στοιχεία, που είχαν διαρρεύσει το 2019 και ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε διορθωθεί τον Αύγουστο του ίδιου έτους: «Πρόκειται για παλιά δεδομένα, που είχαν διαρρεύσει το 2019», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του εκπρόσωπος της Facebook στο Bloomberg. «Ανακαλύψαμε και λύσαμε το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019».

Διαβάστε ακόμη

Στο… άρμα του TIPS η Ελλάδα – Τι αλλάζει από αρχές του 2022 στις πληρωμές

e-ΕΦΚΑ – ΟΑΕΔ: Ποιες είναι οι προγραμματισμένες πληρωμές έως τις 9 Απριλίου

Ποιοί πολυτελείς προορισμοί έχουν ακόμη προσφορές για τους τολμηρούς ταξιδιώτες

 

Απόρρητο Απόρρητο