Παιδιά από 9 έως 16 ετών στην Ξάνθη, έπαιξαν, έδειξαν το ταλέντο τους και εντυπωσίασαν με τον τρόπο σκέψης τους με Lego κατασκευές.

Τα διάσημα τα τουβλάκια της Lego έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να δώσουν απαντήσεις για την ενέργεια, μέσα από τα καινοτόμα σχεδία που παρουσίασαν, στο πλαίσιο του περιφερειακού διαγωνισμού ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) FIRST LEGO League Greece, που φιλοξενήθηκε στην Ξάνθη.

Συνολικά 18 ομάδες (από Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη), 150 παιδιά – μαθητές ηλικίας από 9 έως 16 ετών, 32 προπονητές και πολλοί εθελοντές συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή γνώσης, επιστήμης, ρομποτικής και καινοτομίας, που διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού δήμου Ξάνθης.

Δεκάδες παιδιά, με πολλή όρεξη, κέφι, φρέσκιες και ιδιαίτερα πρωτότυπες ιδέες προετοιμάστηκαν εντατικά από τον Σεπτέμβριο για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα παγκοσμίως, που είναι η διαχείριση της ενέργειας. Τα παιδιά, από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), παρουσίασαν τις δικές του ομάδες και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με τον τρόπο σκέψης τους, εξασκούμενοι πάνω σε σύγχρονες τεχνολογίες.

Διαβάστε ακόμη:

Υπουργείο Εργασίας: Αφορολόγητo και ακατάσχετo το ποσό της δημόσιας δαπάνης για έξοδα κηδείας

ΑΑΔΕ: Στα 113,7 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία το 2022

Αναδρομικά πρόστιμα έως και 65 χρόνια(!) για τα αδήλωτα τετραγωνικά