Στη διαγραφή λογαριασμών που είναι ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια ετοιμάζεται να προχωρήσει η Google. Η εταιρεία θα αρχίσει να διαγράφει λογαριασμούς μετά την 1η Δεκεμβρίου και αφού στείλει προειδοποιήσεις σε όσους κατόχους λογαριασμών πρόκειται να επηρεαστούν.

Όπως αναφέρει το CNN, η Google θα στείλει αρκετές ειδοποιήσεις και σε αντίγραφα ασφαλείας των email, στην περίπτωση που υπάρχουν, ενώ μέχρι να ξεκινήσει η διαγραφή κάθε χρήστης θα έχει περιθώριο οκτώ μηνών.

Η Google ανακοίνωσε τη νέα πολιτική της τον Μάιο, διευκρινίζοντας ότι αποσκοπεί στην αποτροπή κινδύνων ασφάλειας, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι παλαιότεροι λογαριασμοί είναι πολύ πιθανό να βασίζονται σε ανακυκλωμένους κωδικούς πρόσβασης.

Επίσης, είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν ενημερωμένα μέτρα ασφαλείας, γεγονός που τους καθιστά πολύ πιο ευάλωτους σε απάτες όπως το phishing, το hacking και τα spam. Σύμφωνα με το CNN, οι πρώτοι λογαριασμοί που θα διαγραφούν είναι όσοι δημιουργήθηκαν χωρίς να χρησιμοποιηθούν ξανά.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό σας, ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείτε πλέον τις υπηρεσίες μας», έγραψε η Google στην ενημέρωση πολιτικής της τη Δευτέρα.

Εξαιρέσεις

Η νέα πολιτική της Google προβλέπει μερικές εξαιρέσεις: Λογαριασμοί με κανάλια στο YouTube, με υπόλοιπο σε δωροκάρτες, λογαριασμοί που έχουν χρησιμοποιηθεί για την αγορά κάποιου ψηφιακού στοιχείου (βιβλίο, ταινία κ.ά.) και όσοι έχουν δημοσιευμένες εφαρμογές που είναι ενεργές σε πλατφόρμες όπως το Google Play store.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020 η Google είχε ανακοινώσει ότι θα διαγράψει περιεχόμενο από υπηρεσίες που οι χρήστες είχαν σταματήσει να χρησιμοποιούν, χωρίς όμως να διαγραφούν οι λογαριασμοί.

Όσοι θέλουν να διατηρήσουν τον λογαριασμό τους στην Google θα πρέπει να συνδέονται σ’ αυτόν ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία Google τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια, και ίσως να δείξουν μια μικρή δραστηριότητα, όπως να διαβάσουν ένα email, να δουν ένα βίντεο ή να κάνουν κάποια αναζήτηση.

Διαβάστε ακόμη

Βουτιά έως 11% για τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών – Βαρύ πλήγμα από την έκτακτη φορολόγηση

Μπιλ Γκέιτς: Τι πίστευε για τον ύπνο – Γιατί άλλαξε γνώμη

Bloomberg: Πώς η ΕΚΤ έφερε την οικονομία της Ευρωζώνης ένα βήμα πριν από την κρίση (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ