Η streaming υπηρεσία της Google, Stadia, θα κλείσει οριστικά στις 18 Ιανουαρίου 2023.

Δεν έχουν περάσει, βέβαια, ούτε δύο μήνες από τότε που δήλωσε επίσημα η Google ότι το Stadia δε θα κλείσει, όμως φαίνεται πως η εταιρία άλλαξε γνώμη. Το Google Stadia θα κλείσει οριστικά και ο γιγαντιαίος κολοσσός σκοπεύει να επιστρέψει όλα τα χρήματα που έχουν ξοδέψει οι παίκτες τόσο για το hardware, όσο και για όλες τις αγορές που έγιναν από το κατάστημα του Stadia (παιχνίδια, DLCs κλπ) και του Google Store. με τις επιστροφές χρημάτων να ολοκληρώνονται μέσα στον Ιανουάριο.

Ο αντιπρόεδρος του Stadia και GM Phil Harrison σε μια ανάρτηση στο blog της Google δήλωσε:

“Ενώ η προσέγγιση του Stadia βασίστηκε σε ισχυρά τεχνολογικά θεμέλια, δεν έχει κερδίσει την έλξη των παικτών, οπότε λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να ξεκινήσουμε τη λήξη της streaming υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι της ομάδας του Stadia θα διανεμηθούν σε άλλα τμήματα της εταιρίας”.

Ο Phill Harrison τόνισε ότι η Google έχει στα σχέδια της την εφαρμογή της τεχνολογίας του Stadia σε άλλα μέρη, όπως το YouTube και το Google Play, καθώς και στο AR. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να τη διαθέσει στους συνεργάτες του κλάδου, μιας και το streaming είναι το μέλλον του gaming.

Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι στις αρχές του καλοκαιριού υπήρχε ενημέρωση πως τόσο το The Quarry, η νέα κινηματογραφική horror περιπέτεια της Supermassive Games που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την 2K Games, όσο και το High on Life, το νέο παιχνίδι από τον Justin Roiland, συνδημιουργό του Rick and Morty, ήταν αρχικώς projects του Stadia.

Ωστόσο, το Φεβρουάριο του 2021 ο tech κολοσσός πήρε την απόφαση να κλείσει τα εσωτερικά του στούντιο, ακυρώνοντας όλα αυτά τα projects, με πολλά υψηλόβαθμα στελέχη, όπως η Jade Raymond για παράδειγμα, να αποχωρούν.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ευρώπη μπορεί να «πολεμήσει» τον Πούτιν με πλαφόν στην τιμή του αερίου

Νέος κρατικός προϋπολογισμός με φιλόδοξους στόχους και αστάθμητους παράγοντες

Ανεβάζουν σταθερά ταχύτητα τα malls της Lamda Development