Η πλοήγηση αλλάζει με την Google να προσθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό στους δημοφιλείς χάρτες της. Έναν χρόνο μετά την αρχική ανακοίνωση του, ο τεχνολογικός κολοσσός, θα προσφέρει ένα χρήσιμο και βολικό τρόπο πρόσβασης στις τρέχουσες διαδρομές σας χωρίς πολλή ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες κατεύθυνσης, εφόσον έχετε θέσει έναν προορισμό, θα είναι πλέον ορατές και στην οθόνη κλειδώματος, τόσο σε Android όσο και σε iOS συσκευές.

Η νέα αυτή λειτουργία φέρει το όνομα «glanceable directions» και επιτρέπει την προβολή τόσο της επόμενης στροφής, όσο και ενός ενδεικτικού χρόνου άφιξης στον προορισμό. Προηγουμένως αυτές οι πληροφορίες ήταν ορατές μόνο αν το τηλέφωνο δεν ήταν κλειδωμένο ή μέσα από μια προεπισκόπηση που καταλάμβανε ολόκληρη την οθόνη.

Χάρη στα «glanceable directions» οι χρήστες θα μπορούν με μια γρήγορη ματιά να δουν οδηγίες για τον προορισμό τους, χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους κάθε φορά.

Το νέο εργαλείο θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να βλέπουν την πορεία τους στον χάρτη και από την οθόνη επιλογής διαδρομής, πριν δηλαδή πατήσουν την έναρξη πλοήγησης.

Διαβάστε ακόμη 

Πού «σκόνταψαν» οι προβλέψεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη – Φρένο σε έκτακτο επίδομα Πάσχα

Πλειστηριασμοί: Νέα σφυριά για ΕΝΚΛΩ και οικογένεια Κουτρουλιά (pics)

Ε9: Τέλος χρόνου για διορθώσεις – Τι να προσέξετε για να ξεφουσκώσετε τον ΕΝΦΙΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ