Ένα νέο ισχυρό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης γνωστό ως GPT-4, αναμένεται να ξεκινήσει, από τη δημιουργό του chatbot-ChatGPT, OpenAI, θέτοντας ισχυρές βάσεις για την εξάπλωση ακόμη πιο «ανθρώπινων» τεχνολογιών.

Όπως αναφέρει το Reuters, η νεοσύστατη επιχείρηση, που χρηματοδοτείται από τη Microsoft ανέφερε σε ανάρτηση της ότι η τελευταία της τεχνολογία έχει να κάνει με εικόνες και δείγματα κειμένου μπορούν να την ωθήσουν να δημιουργήσει περιεχόμενο.

Το λανσάρισμα σηματοδοτεί το πώς οι εργαζόμενοι στο γραφείο μπορούν να στραφούν στην ολοένα και βελτιούμενη τεχνητή νοημοσύνη για ακόμα περισσότερες εργασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο και η Google ανακοίνωσε ένα «magic wand» με το οποίο το λογισμικό της μπορεί να συντάξει σχεδόν οποιοδήποτε έγγραφο, λίγες ημέρες πριν την ημερομηνία που η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει την AI για το Word που πιθανώς βασίζεται σε τεχνολογία της OpenAI.

Η τελευταία τεχνολογία της startup σε ορισμένες περιπτώσεις αντιπροσώπευε μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή της, γνωστή ως GPT-3.5, όπως δήλωσε.

Είναι ενδεικτικό ότι σε μια προσομοίωση των εξετάσεων δικηγορικού σώματος που απαιτούνται από τους αποφοίτους των νομικών σχολών των ΗΠΑ πριν από την επαγγελματική άσκηση, το νέο μοντέλο συγκέντρωσε βαθμολογία που το έφερε περίπου στο κορυφαίο 10% των συμμετεχόντων στις εξετάσεις, έναντι του παλαιότερου μοντέλου που κατατάσσεται περίπου στο κατώτερο 10%, δήλωσε η OpenAI.

Ενώ οι δύο εκδόσεις μπορεί να φαίνονται παρόμοιες σε μια απλή συζήτηση, «η διαφορά βγαίνει στην επιφάνεια όταν η πολυπλοκότητα της εργασίας φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, δήλωσε η OpenAI, σημειώνοντας ότι «το GPT-4 είναι πιο αξιόπιστο, δημιουργικό και ικανό να χειριστεί πολύ πιο διαφοροποιημένες οδηγίες».

Διαβάστε ακόμη:

Κλυδωνισμοί και στη Wall Street – Υπό πίεση οι αμερικανικές τράπεζες (upd)

Πώς οι DJs απέκτησαν το δικό τους star-system – Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι με αμοιβές μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ το πάρτι

Βουλιαγμένη όπως… Σεν Τροπέ – Εκτοξεύτηκαν οι τιμές για ακίνητα