Τεχνολογία

Είναι επίσημο: Η Xiaomi ετοιμάζει το πρώτο αυτοκίνητό της

  • newsroom


Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός πλέον στρέφεται στην κατασκευή του πρώτου του μοντέλου, εξαγγέλλοντας το λανσάρισμά του

Αφού ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την εταιρική του σύσταση στα τέλη Αυγούστου, το τμήμα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Xiaomi, Xiaomi EV Company Limited έχει εστιάσει όλες τις δυνάμεις του στην εξέλιξη του πρώτου μοντέλου.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού, Lei Jun, ανήγγειλε ότι θα λανσαριστεί στην αγορά εντός του πρώτου τριμήνου του 2024. Οι πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα από τον επικεφαλής μάρκετινγκ της Xiaomi, Zang Ziyuan, μέσω ανάρτησής του στο Weibo.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, λοιπόν, υπό το έμβλημα της Xiaomi EV βρίσκεται προ των πυλών, με την εταιρεία να ανακοινώνει «άλμα» στη τιμή της μετοχής της κατά 5,4%.

Μέχρι τώρα δεν έχει διαρρεύσει ο τύπος του οχήματος με το οποίο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην αυτοκινητοβιομηχανία, ούτε ξεκαθαρίζει αν για την εξέλιξή του θα βασιστεί στις δικές της δυνάμεις, ή θα αναζητήσει εταίρους.

Όπως, ωστόσο, σύμφωνα με το newsauto, ο επικεφαλής της μάρκας, Zang Ziyuan, έχει αναφέρει πως το εύρος των τιμών των τετράτροχων προϊόντων της θα ορίζεται στα 12.500-37.000 ευρώ, μ’ αποτέλεσμα να είναι αρκετά προσιτά.

Κρίνοντας, λοιπόν, από την τιμολογιακή πολιτική, η Xiaomi δεν βάζει στο στόχαστρο την πανίσχυρη στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης Tesla, αλλά εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως είναι οι Nio, Xpeng Motors, BYD και η νεοσύστατη Zeekr.

Η εταιρεία θα επενδύσει σε βάθος δεκαετίας 10 δισεκατομμύρια δολάρια, με στόχο «να προσφέρει έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα που θα καθιστούν τις υπηρεσίες της προσιτές σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε ακόμα:

Τζακ Ντόρσεϊ: Ο CEO του Twitter προειδοποιεί – «Ο υπερπληθωρισμός θα αλλάξει τα πάντα παγκοσμίως. Συμβαίνει τώρα»

Το «μεγάλο κανόνι» χτύπησε σε Σύρο και Πειραιά – Έρχονται Μύκονος, Αττική και Θεσσαλονίκη

Απόστολος Κάκκος (Lamda Hellix): Το σχέδιο να καταστεί η Ελλάδα περιφερειακός κόμβος διακίνησης δεδομένων