Το φθινόπωρο είναι σχεδόν εδώ, αλλά αν ακολουθήσετε το ημερολόγιο των καταναλωτών, αυτή η περίοδος είναι περισσότερο γνωστή ως η εποχή του pumpkin-spice latte στα Starbucks και η εποχή των νέων iPhone καθώς η Apple προσπαθεί να σας κάνει να ερωτευτείτε ξανά με τα προϊόντα της.

Το τελευταίο iPhone 15 ξεκινάει από 799 δολάρια για το βασικό μοντέλο, 899 δολάρια για το 15 Plus, 999 δολάρια για το Pro και 1.199 δολάρια για το Pro Max, δήλωσε η εταιρεία όταν παρουσίασε τη σειρά προϊόντων την Τρίτη 12/9.

«Αυτά είναι τα καλύτερα και πιο ικανά iPhone που έχουμε φτιάξει ποτέ», δήλωσε ο CEO της Apple, Tim Cook.

Αν είστε κάτοχος iPhone που πλησιάζει στο τέλος ενός διετούς συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε ένα iPhone 13, σύμφωνα με το marketwatch.

Πώς συγκρίνεται το iPhone 15 με το iPhone 13 και μήπως ήρθε η ώρα για αναβάθμιση;

Το iPhone 15 αποχαιρετά επίσης το καλώδιο lightning υπέρ μιας σύνδεσης USB-C και έρχεται σε μερικά νέα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του ροζ. Το iPhone 15 περιλαμβάνει επίσης τη δορυφορική συνδεσιμότητα που εισήχθη με το iPhone 14, η οποία απουσιάζει από το iPhone 13. Άλλα χαρακτηριστικά που διαθέτει το iPhone 15 σε σχέση με το 13 περιλαμβάνουν φωνητική απομόνωση κατά τη λήψη κλήσεων, ένα εξαιρετικά ευρυζωνικό τσιπ για να βρείτε οποιονδήποτε μοιράζονται την τοποθεσία τους μαζί σας, το NameDrop και πολλές επιλογές επεξεργασίας φωτογραφιών μετά την παραγωγή.

Φυσικά, τα iPhone 15 Pro και Pro Max έχουν ακόμη περισσότερα να προσφέρουν και απέχουν πολύ από τη σειρά iPhone 13. Τα δύο μοντέλα υψηλότερου επιπέδου διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά της βάσης 15 και 15 Plus, αλλά με την προσθήκη ενός πιο ανθεκτικού και ελαφρού σχεδιασμού από τιτάνιο, ενός προσαρμόσιμου αθόρυβου διακόπτη στο πλάι του τηλεφώνου, μιας λειτουργίας StandBy σε πλήρη οθόνη και το ισχυρό τσιπ A17 Pro.

Τιμή iPhone 15 έναντι τιμή iPhone 13

Σε σύγκριση με την αρχική τιμή των 799 δολάρια του iPhone 13, το iPhone 15 θα είναι ακριβώς το ίδιο.

Όσον αφορά στα μοντέλα Pro, θα πληρώσετε περισσότερο premium σε σύγκριση με τα iPhone 13 Pro και Pro Max. (Σημειώστε ότι τα μοντέλα Pro του 15 έχουν καταργήσει την επιλογή των 128 GB και αντ’ αυτού ξεκινούν από τα 256 GB, που είναι ο λόγος για την αύξηση της βασικής τιμής.)

Πέφτει η τιμή του iPhone 13

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες νέες ανακοινώσεις iPhone, έχουμε επίσης μείωση τιμής στα μοντέλα προηγούμενης γενιάς και το 13 δεν αποτελεί εξαίρεση. Όταν κυκλοφόρησε το iPhone 14, είδαμε την τιμή του 13 να πέφτει από την αρχική τιμή των $799 στα $699. Με την κυκλοφορία του iPhone 15, το 13 θα έχει άλλη μια έκπτωση:

Δυστυχώς, αυτό ισχύει μόνο για το βασικό iPhone 13, καθώς τα μοντέλα Mini και Pro έχουν καταργηθεί.

Ολόκληρη η σειρά iPhone 15 θα είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία εκκίνησης Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και θα κυκλοφορήσει επίσημα (αποστολή) στις Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Τη στιγμή της γραφής, οι προπαραγγελίες είναι ανοιχτές μόνο στον ιστότοπο της Apple, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι πάροχοι.

Διαβάστε ακόμα

Έλεγχοι σε επαγγελματίες με εισοδήματα έως €20.000

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τεράστια δωρεά 100.000 ευρώ για τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας Daniel

Θύμα ληστείας ο οίκος Balmain – Τι θα γίνει με την εβδομάδα μόδα στο Παρίσι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ