Mεγάλο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον της Κίνας για ψηφιακούς εργαζόμενους με την τεχνολογική Baidu να υπολογίζει ότι ο αριθμός των σχετικών πρότζεκτ διπλασιάστηκε το 2022. Η τιμή απόκτησης ενός τέτοιου avatar για έναν χρόνο κυμαίνεται μεταξύ 2.800 (για δισδιάστατο άτομο) και 14.300 δολαρίων (για τρισδιάστατο).

Ειδικότερα, πρόκειται για ψηφιακά avatar που μπορούν να τραγουδήσουν ή ακόμη και να μιλήσουν με το κοινό, ενώ εμφανίζονται όλο και περισσότερο στον κινεζικό κυβερνοχώρο. Όπως δήλωσε στο CNBC ο Λι Σιγιάν επικεφαλής ρομποτικής στην Baidu, το κόστος έχει πέσει κατά περίπου 80% από πέρυσι, καθώς βελτιώθηκε περαιτέρω ο τεχνολογικός τομέας. Αναμένει μάλιστα ότι η συγκεκριμένη αγορά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατά 50% μέχρι το 2025.

Η Κίνα στρέφεται όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη ψηφιακών ατόμων. Ενδεικτικά, το Πεκίνο ανακοίνωσε τον Αύγουστο σχέδιο για την ανάπτυξη της σχετικής βιομηχανίας τουλάχιστον στα 50 δισ. γουάν μέχρι το 2025. Επίσης, το φθινόπωρο τα αρμόδια κινεζικά υπουργεία ανακοίνωσαν ένα πρόγραμμα για ενσωμάτωση περισσότερης εικονικής πραγματικότητας, ιδίως στην τηλεόραση, στην μεταποίηση και άλλους τομείς.

Στην παρουσίαση του τελευταίου πενταετούς κρατικού προγράμματος έγινε έκκληση για περισσότερη ψηφιοποίηση της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της εικονικής και της ενισχυμένης πραγματικότητας, με τις  τεχνολογικές εταιρείες της χώρας να έχουν αναπτύξει διάφορα σχετικά προγράμματα.

Διαβάστε ακόμη:

Οι διερευνητικές τις άγιες ημέρες, η Drag Pasok, τα μυστήρια της ΑΒΑΞ, τα 29 του Σπύρου και το real estate του Σωκράτη 

Γιώργος Νίκας: Οι business ενός πλούσιου γόνου που χάνει σε πλειστηριασμό το πατρικό του σπίτι στη Στησιχόρου (pics)

MLIV Pulse: Οι αναλυτές προβλέπουν ανάκαμψη της αγοράς ομολόγων (πίνακες)