search icon

Τεχνολογία

«Μicrogreens – Magicgreens» από το Κιλκίς: Η καλύτερη μαθητική startup της χρονιάς θα διαγωνιστεί στην Ευρώπη

H μαθητική Εικονική Επιχείρηση κατασκεύασε πλήρως αυτοματοποιημένους θαλάμους καλλιέργειας και ανάπτυξης μικρολαχανικών μέσα σε πύργους παλιών υπολογιστών προς απόσυρση

Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό μαθητικής επιχειρηματικότητας του JA Europe στην Εσθονία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα η καλύτερη μαθητική «start up» της χρονιάς, η «Μicrogreens-Magicgreens» από το 2o Πειραματικό Γυμνάσιο του Κιλκίς, μετά την ανάδειξή και βράβευσή της την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Ο 17ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022» έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα ενθουσιασμού, στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στη λαμπρή τελετή των βραβεύσεων παρευρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες, Inspirational Mentors του Junior Achievement Greece, που βράβευσαν και χειροκρότησαν τους καλύτερους έφηβους «startuppers» της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα/διαγωνισμός «Εικονική Επιχείρηση» τελεί για τρίτη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το πολυπόθητο 1ο Βραβείο κατέκτησε η μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Microgreens-Magicgreens» από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς που κατασκεύασε πλήρως αυτοματοποιημένους θαλάμους καλλιέργειας και ανάπτυξης μικρολαχανικών μέσα σε πύργους παλιών υπολογιστών προς απόσυρση. Οι ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας επιτυγχάνονται μέσω ενός συστήματος αυτοματισμού, το οποίο εγκαθίσταται στον πύργο του υπολογιστή. Ο έλεγχος γίνεται με χρήση του Internet of Things (ΙoΤ).

Η ομάδα παρέλαβε το βραβείο με ενθουσιασμό και δήλωσε: «Μέσα από το πρωτόγνωρο αυτό ταξίδι στην επιχειρηματικότητα, η ομάδα μας μετέτρεψε την ιδέα σε πράξη. Δημιουργήσαμε και εμπορευτήκαμε τον πρωτοποριακό πύργο Microwonders που βασίζεται στους πυλώνες της υγιεινής διατροφής, της κυκλικής οικονομίας, της αστικής καλλιέργειας και έξυπνης γεωργίας. Νιώσαμε ότι η φωνή μας ακούστηκε δυνατά από ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας και μοιράστηκαν μαζί μας τη γνώση και την εμπειρία τους. Είδαμε τους κόπους μας να αμείβονται και το όνειρό μας να γίνεται πραγματικότητα. Για αυτό πλέον πιστεύουμε ότι η καινοτόμος δράση μας μπορεί να κάνει…μικροθαύματα (Microwonders)!».

Tη βασική ομάδα αποτελούν οι μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, Παναγιώτης Καρατζάς, Κωνσταντίνος Κουκάκης, Χάρης Κολιούσκας, Αλέξανδρος Κατσαρώνας και Χριστίνα Κεχαγιά. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί είναι ο Σταύρος Κατσαρώνας και η Ελένη Σιδηροπούλου. Εθελοντής/σύμβουλος της «Μicrogreens-Magicgreens» είναι ο Στρατής Ρουμελιώτης Distribution Business Manager της HP και Inspirational Mentor o Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος.

«Ετοιμάζουν βαλίτσες» για Εσθονία και τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen_E 2022 – JA Europe

Η μαθητική ομάδα από το Κιλκίς θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen_E 2022 – JA Europe που θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας στις 12 με 14 Ιουλίου 2022.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη.

H εγγραφή στο Φεστιβάλ GEN_E είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους στο www.gen-e.eu.

Διαβάστε ακόμα:

Η επιχειρηματίας πίσω από την ελληνική γραβάτα του κυρίου Μπαϊντεν-όπουλου

Αγορά ενέργειας: «Παρέλαση» funds και επενδυτών για super deals στην Ελλάδα

Η λύση της BofA για την ακρίβεια: Φάτε φρούτα και κόψτε το ψωμί και το αλκοόλ

Exit mobile version