Σημαντικές συζητήσεις για τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ψηφιακή μετάβαση οργανισμών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν στη φετινή εκδήλωση Microsoft Envision Greece, την ελληνική εκδοχή της παγκόσμιας πλατφόρμας σκέψης, ηγεσίας και διαλόγου της Microsoft.

Στην εκδήλωση, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 600 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών από τομείς αιχμής της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη μεγάλη διείσδυση που παρουσιάζει ήδη η ΤΝ σε επιχειρήσεις, η οποία ωστόσο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στους ιδίους τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα Work Trend Index της Microsoft και του LinkedIn, 3 στους 4 εργαζόμενους στην οικονομία της γνώσης (knowledge workers) χρησιμοποιούν, πλέον, Τεχνητή Νοημοσύνη στην εργασία τους για να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους και να εξοικονομήσουν χρόνο που θα τους επιτρέψει να επικεντρωθούν σε σημαντικά κομμάτια της δουλειάς τους που απαιτούν ανθρώπινη ευφυΐα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο Microsoft Envision Greece συζητήθηκαν, επίσης, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που δημιουργούν τα νέα δεδομένα στην Τεχνητή Νοημοσύνη και ειδικότερα η επόμενη ημέρα του Copilot που μετατρέπεται από προσωπικός βοηθός σε ομαδικό συμπλοηγό ΤΝ για να συντονίσει ταυτόχρονα τις ανάγκες μίας ομάδας επαγγελματιών αλλά και η ανάπτυξη νέων, ακόμα πιο έξυπνων υπολογιστών οι οποίοι διαθέτουν ενσωματωμένο ΑΙ hardware και υποστηρίζουν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης σε όλο το λειτουργικό σύστημα των Windows.

Στο πλαίσιο που δημιουργούν όλα τα παραπάνω δεδομένα το «Microsoft Envision Greece», έθεσε στο επίκεντρο την ΤΝ και αυτή μπορεί να επιταχύνει τον μετασχηματισμό και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για οργανισμούς και επιχειρήσεις αλλά και νέες αναβαθμισμένες εμπειρίες για πελάτες και καταναλωτές σε τομείς όπως η υγεία, η ενέργεια, η βιομηχανική παραγωγή και ο χρηματοπιστωτικός τομέας.

Η Γενική Διευθύντρια της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, Γιάννα Ανδρονοπούλου είπε: «Βρισκόμαστε στην εποχή που η ανθρώπινη ευφυΐα συναντά την τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργεί πρωτόγνωρες δυνατότητες και ευκαιρίες υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης. To Microsoft Envision Greece δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που διαμορφώνουν τις ψηφιακές εξελίξεις στην ελληνική αγορά να αναπτύξουν στρατηγικές και πλάνα για ευρύτερη υιοθέτηση της ΤΝ από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ως Microsoft, συνεχίσουμε να οδηγούμε την επανάσταση της ΤΝ – θέτοντάς την στο επίκεντρο του μετασχηματισμού που πραγματοποιούμε σε όλη την ψηφιακή αλυσίδα από τις συσκευές και το λειτουργικό μας σύστημα ως το cloud».

Στο Microsoft Envision Greece συμμετείχαν:

  • Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος μίλησε για το πώς η ΤΝ αξιοποιείται, ήδη υπεύθυνα από τη δημόσια διοίκηση για να βελτιώσει την πρόσβαση των πολιτών στις δημοσιές υπηρεσίες.
  • Ο Γενικός Διευθυντής Customer Success & Innovation της Microsoft, Mark Chaban o οποίος αναφέρθηκε στην ΤΝ που βασίζεται στην κβαντική υπολογιστική και δημιουργεί νέες δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης και εξέλιξης.
  • Η Γενική Διευθύντρια ΝΑ Ευρώπης της Microsoft, Kristina Tihkonova, η οποία τόνισε ότι η ΤΝ αλλάζει τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και σκεφτόμαστε με τη βασική πρόκληση να παραμένει το κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να συμπλεύσουμε με αυτή την αλλαγή, χωρίς να μείνει κανείς πίσω.

To Microsoft Envision Greece 2024 πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των εταιρειών Accenture, EY, OTE, PwC, Vodafone και των Bluestream, Logicom, Officeline, Performance, Real Consulting, Ubitech και Uni Systems.

Διαβάστε ακόμη

Rostin Behnam (CFTC) στο newmoney: Όσοι βάζουν χρήματα σε κρυπτονομίσματα να είναι έτοιμοι να τα χάσουν (pic)

Ισπανία: Τρίτο ανοδικό σερί για τον πληθωρισμό (γράφημα)

Λαβρόφ: Απείλησε με μέτρα πυρηνικής αποτροπής τις ΗΠΑ εάν αναπτύξουν πυραύλους στην Ουκρανία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ