Τεχνολογία

Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών: Νέος πρόεδρος, νέος γενικός διευθυντής και νέα στρατηγική

  • newsroom


Από την 1η Ιουλίου 2021 πρόεδρος αναλαμβάνει ο Ιωάννης Σταμέλος

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), το οποίο συνεδρίασε στα νέα γραφεία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, εξέλεξε νέο πρόεδρο, όρισε νέο γενικό διευθυντή και αποφάσισε τη διαμόρφωση ενός νέου φιλόδοξου στρατηγικού σχεδιασμού, με όραμα μια ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους κοινωνία της πληροφορίας.

Από την 1η Ιουλίου 2021 πρόεδρος αναλαμβάνει ο Ιωάννης Σταμέλος, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και μέλος του ΔΣ της ΕΕΛΛΑΚ από το 2012, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη ενίσχυσης της διείσδυσης του ανοιχτού λογισμικού σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ψηφιακή ανεξαρτησία.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Διομήδης Σπινέλλης, καθηγητής Τεχνολογίας Λογισμικού στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Αναλυτικής Λογισμικού στο Τμήμα Τεχνολογίας Λογισμικού στο ολλανδικό Πολυτεχνείο του Ντελφτ, κατείχε τη θέση του προέδρου από το 2015, συμβάλλοντας αποφασιστικά στο έργο της ΕΕΛΛΑΚ. Θα συνεχίσει να υπηρετεί ως επίτιμος πρόεδρος και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής.

Νέος γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) αναλαμβάνει από την 1η Αυγούστου 2021 ο Αλέξανδρος Μελίδης, πολιτικός επιστήμονας-σύμβουλος επικοινωνίας. Το ΔΣ ενέκρινε επίσης τη συγκρότηση έξι ομάδων εργασίας με δύο συντονιστές (μέλη ΔΕΠ ή ΕΔΙΠ) η κάθε μία και στους εξής τομείς: Ανοιχτές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, Ανοιχτό Λογισμικό και Ανοιχτά Πρότυπα, Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, Ανοιχτή Διακυβέρνηση και Ανοιχτά Δεδομένα, Ανοιχτός Σχεδιασμός (Open Design), Ανοιχτό Υλισμικό (Open Hardware) και Ασύρματα Δίκτυα (Open WiFi).

Διαβάστε ακόμα

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι για την αργία του Αγίου Πνεύματος

Fourlis: Μπαίνει σε νέο κλάδο λιανικής και κλείνει projects 100 εκατ. ευρώ για την ΑΕΕΑΠ

Μητσοτάκης: Βασικός κόμβος καινοτομίας και ανάπτυξης η επένδυση της Team Viewer στα Ιωάννινα