Στα προ πανδημίας επίπεδα επέστρεψε η παγκόσμια αγορά των smartphones, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Canalys κατά το δ’ τρίμηνο 2021 καταγράφηκαν παραδόσεις 363 εκατ. συσκευών.

Σε ό,τι αφορά ολόκληρο το 2021, όπως δείχνει η έρευνα οι παραδόσεις σε smartphones έφτασαν το 1,35 δισ. συσκευές, δηλαδή κατά 7% περισσότερες σε σχέση με το 2020 και πολύ κοντά στο 1,37 δισ. συσκευών που παραδόθηκαν το 2019.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους κατασευαστές, οι πρώτες πέντε θέσεις παρέμειναν χωρίς αλλαγές, με τη Samsung να βρίσκεται στην πρώτη θέση, κατέχοντας μερίδιο αγοράς 20% και φτάνοντας σε παραδόσεις τα σχεδόν 275 εκατ. smartphones.

Το πιο κερδοφόρο δ’ τρίμηνο είχε ξανά η Apple, με παραδόσεις 230 εκατ. συσκευών και αύξηση 11% σε σχέση με το 2020.

 

Τις παραδόσεις 191 εκατ. smartphones έφτασε η Xiaomi, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Oppo και Vivo με αυξημένες παραδόσεις κατά 22% και 15% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Canalys, ο δρόμος για την ανάκαμψη της αγοράς smartphones ήταν γεμάτος προκλήσεις, καθώς η ζήτηση εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από την προσφορά, ενώ το 2021 πολλοί κατασκευαστές έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, αυξάνοντας κατά πολύ τις παραδόσεις.

Αναφέρεται επίσης ότι η πανδημία δεν έπληξε το κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας, γεγονός που αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των Apple και Samsung, που έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, χωρίς αυτό να αποτελεί έκπληξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Canalys, η Samsung αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στις πρώτες ύλες και την παραγωγή, γι’ αυτό και η Galaxy A-series παρουσίασε ελλείψεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακή κρίση: Η Ρωσία απειλεί με διακοπή της ροής φυσικού αερίου, η Ευρώπη μελετά plan B

Παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα: Για άλλα 10 χρόνια θα είναι αντιμέτωπη με υψηλούς ναύλους των containers

Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος ευλογεί και… παρηγορεί τους φοροεισπράκτορες (pic)