Το xG27 chipset, το οποίο φέρνει την επανάσταση στον τομέα των wearable συσκευών ανέπτυξε η εταιρία Silicon Labs.

Πρόκειται για ένα αρκετά μικρό και πολύ αποδοτικό ενεργειακά chip.

To xG27 SoC διαθέτει έναν επεξεργαστή ARM Cortex M33 και έρχεται σε δύο εκδόσεις, μία με υποστήριξη Bluetooth και μία με υποστήριξη Zigbee και άλλων παρόμοιων πρωτοκόλλων. Το μέγεθός του κυμαίνεται από 2mm έως 5mm ανάλογα την έκδοση και είναι ένα από τα μικρότερα Bluetooth chip στον κόσμο.

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Μία κατασκευάστρια ιατρικών συσκευών, η Lura Health, χρησιμοποίησε το chip αυτό για να αναπτύξει ένα πραγματικό προϊόν, έναν wearable αισθητήρα ο οποίος τοποθετείται στο δόντι και πραγματοποιεί αναλύσεις σάλιου.

Ο αισθητήρας είναι αρκετά μικρός για να κολληθεί σε έναν γομφίο, παρακολουθώντας διαρκώς το σάλιο του ασθενή, επιτρέποντας σε οδοντιάτρους και άλλες ιατρικές ειδικότητες να ελέγχουν τον ασθενή για πάνω από 1.000 ιατρικές καταστάσεις. Οι κλινικές δοκιμές της συσκευής έχουν ολοκληρωθεί και απομένει μόνο η έγκριση από ρυθμιστικές αρχές, με το πραγματικό προϊόν να απέχει 12-18 μήνες από την έλευσή του στην αγορά.

Οι πιθανές εφαρμογές του chip δε σταματούν εκεί, αφού μπορεί να γίνει ένας αισθητήρας συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης, μπορεί να πραγματοποιεί ένα φορητό ηλεκτροκαρδιογράφημα και άλλα. Μπορεί να λειτουργεί μόλις με 0.8 volts ηλεκτρισμού, ενώ μπορεί να ενεργοποιήσει και το “shelf mode” για τις περιόδους που δε χρησιμοποιείται και βρίσκεται στα ράφια, εξοικονομώντας ακόμα περισσότερη ενέργεια. Πέρα από τον τελικό καταναλωτή, αποτελεί και μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για νοσοκομεία και επαγγελματίες υγείας.

Διαβάστε ακόμα

Η «μάχη» του Καραμανλή, η απόφαση Μητσοτάκη για τα Χανιά, ο Μυστακίδης πήρε την τράπεζα και το «Τ» της Cosmote

Πώς οι DJs απέκτησαν το δικό τους star-system – Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι με αμοιβές μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ το πάρτι

Βουλιαγμένη όπως… Σεν Τροπέ – Εκτοξεύτηκαν οι τιμές για ακίνητα