Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Οι εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του WhatsApp, της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta, σύντομα δεν θα χρειάζεται να κοινοποιούν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου προκειμένου να επικοινωνούν με συγγενείς, φίλους, συνεργάτες ή επιχειρήσεις. Η αλλαγή αυτή θα υλοποιηθεί μέσω μιας νέας αναβάθμισης της πλατφόρμας, η οποία στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των χρηστών κατά τις καθημερινές τους συνομιλίες.

Στο πλαίσιο της νέας λειτουργίας, κάθε χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί ένα μοναδικό όνομα χρήστη (username), το οποίο θα κοινοποιεί αντί του αριθμού τηλεφώνου του. Όπως επισημαίνει η WhatsApp, η συγκεκριμένη δυνατότητα έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών και να περιορίζει την έκθεση του αριθμού τους σε τρίτους.

Η απόκρυψη των αριθμών τηλεφώνου θα εφαρμόζεται σε αρκετές περιπτώσεις καθημερινής χρήσης της εφαρμογής. Για παράδειγμα, όταν κάποιος προστίθεται σε μια μεγάλη ομαδική συνομιλία ή επικοινωνεί για πρώτη φορά με ένα άλλο πρόσωπο ή μια επιχείρηση μέσω WhatsApp, ο αριθμός του δεν θα εμφανίζεται αυτόματα στους συνομιλητές του, προσφέροντας ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας της ιδιωτικότητας.

Παράλληλα, η Meta διευκρινίζει ότι δεν θα δημιουργηθεί δημόσιος κατάλογος χρηστών ούτε θα υπάρχουν προτάσεις αναζήτησης ονομάτων. Αυτό σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με έναν χρήστη θα πρέπει να γνωρίζει το ακριβές όνομα χρήστη (username), γεγονός που περιορίζει τις ανεπιθύμητες επαφές και ενισχύει τον έλεγχο που έχει κάθε χρήστης στις επικοινωνίες του.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ο τεράστιος αριθμός χρηστών του WhatsApp — που, σύμφωνα με τη Meta, ξεπερνά πλέον τα τρία δισεκατομμύρια παγκοσμίως — σημαίνει ότι αρκετοί ενδέχεται να μην μπορέσουν να κατοχυρώσουν το όνομα χρήστη της πρώτης τους επιλογής, καθώς αυτό μπορεί να έχει ήδη δεσμευτεί από άλλον χρήστη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η δυνατότητα κράτησης και χρήσης usernames θα ενεργοποιηθεί σταδιακά σε όλες τις χώρες μέσα στους επόμενους μήνες. Οι χρήστες θα λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση όταν η υπηρεσία γίνει διαθέσιμη στη χώρα τους, ώστε να προχωρήσουν στην επιλογή και κατοχύρωση του επιθυμητού ονόματος.

Παράλληλα, η Meta προβλέπει ειδική διαδικασία για δημιουργούς περιεχομένου, μικρές επιχειρήσεις και οργανισμούς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν στο WhatsApp τα ίδια ονόματα χρήστη που χρησιμοποιούν ήδη σε άλλες υπηρεσίες, όπως το Facebook και το Instagram, διατηρώντας ενιαία ψηφιακή ταυτότητα σε όλες τις πλατφόρμες της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη 

Μειώσεις τουλάχιστον 5% σε βασικά τρόφιμα και σχολικά είδη από την 31η Αυγούστου

Metlen και Oμιλος Τσάκου συνεργάζονται για ένα από τα μεγαλύτερα υβριδικά έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα

CNN: Τα ψέματα του Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα