Ένα ακόμη, σημαντικό βήμα στον δρόμο των εγκρίσεων για το κτίριο, ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ, που έχει χαρακτηριστεί ως νεότερο μνημείο στην οδό Ζαλοκώστα στο κέντρο της Αθήνας έγινε τώρα για τη ΛΑΜΨΑ με το «πράσινο φώς» που άναψε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη μελέτη του έργου και τη δημιουργία boutique μονάδας με σουίτες.

Ειδικότερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ ενέκριναν τη μελέτη για την αξιοποίηση, την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου με τις κατάλληλες εσωτερικές διαρρυθμίσεις εξυπηρέτησης της χρήσης «ενοικιαζόμενα διαμερίσματα», στο προστατευόμενο μνημείο επί της οδού Ζαλοκώστα 7, δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται «με την υποβληθείσα μελέτη συντηρείται, αναδεικνύεται και επαναχρησιμοποιείται το προστατευόμενο, νεότερο μνημείο, η δε προτεινόμενη χρήση είναι ήπια και συμβατή με το νεότερο μνημείο».

Ως επιμέρους όροι, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται «οι προτεινόμενες εργασίες συντήρησης αποκατάστασης να πραγματοποιηθούν από συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΥΠΠΟΑ και μετά το τέλος των προτεινόμενων εργασιών συντήρησης αποκατάστασης, να κατατεθεί πλήρης φάκελος, ενώ σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν εκσκαφικές εργασίες, αυτές να υλοποιηθούν υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, την οποία οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να ενημερώσουν εγκαίρως πριν την έναρξή τους».

To 1.854 τ.μ. διατηρητέο κτίριο, στον πεζόδρομο της οδού Ζαλοκώστα, στον αριθμό 7-9 στο Κολωνάκι, σε πολύ κοντινή απόσταση από το κτίριο της Βουλής και την πλατεία Συντάγματος, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’30 και ήταν στην ιδιοκτησία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

Το ακίνητο πέρασε εν συνεχεία κάτω από την ομπρέλα του e-EΦΚΑ, και σε συνέχεια του σχετικού διαγωνισμού μακροχρόνιας παραχώρησης για 30+10 χρόνια, τώρα παίρνει το δρόμο της αξιοποίησης με τη σφραγίδα του ξενοδοχειακού ομίλου ΛΑΜΨΑ (Μεγάλη Βρεταννία, King George, Αthens Capital MGallery) σε μία επένδυση άνω των 2,5 εκατ. ευρώ.

Η νέα boutique μονάδα με σουίτες θα συμπληρώσει το «προϊόν» της νεότερης προσθήκης του ομίλου στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος, του Αthens Capital MGallery, το οποίο μάλιστα κατά τις πληροφορίες κινείται ήδη με υψηλές πληρότητες της τάξεως του 70% και πάνω μέσα στον Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η ακρίβεια μένει αφού ο πληθωρισμός «φεύγει»

Ο Μητσοτάκης, η συγκυβέρνηση και το πρέσινγκ στον Ανδρουλάκη, το ραντεβού Σταϊκούρα-τραπεζιτών, η κατεδάφιση στο Ελληνικό και η ώρα της ΔΕΗ

Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάιο – Tο «κλειδί» της δεύτερης κάλπης