Στην ταινία The Holiday του 2006 οι Kate Winslet και Cameron Diaz, μία Βρετανίδα και μία Αμερικανίδα, αντίστοιχα, αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια για δύο εβδομάδες προκειμένου να δραπετεύσουν για κάποιο διάστημα από τις πιεστικές καθημερινότητες τους και, κυρίως, από την μπερδεμένη προσωπική τους ζωή.

Το συγκεκριμένο σενάριο φαίνεται πως ενέπνευσε την 25χρονη Grace Gagnon, από τη Βοστώνη, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο δημοσίευσε ένα βίντεο στο Τik Tok στο οποίο παρότρυνε όποιον ή όποια ενδιαφερόταν να της στείλει μήνυμα προκειμένου να ανταλλάξουν τις κατοικίες τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Βέβαια, δεν περίμενε να λάβει απολύτως καμία απάντηση, αλλά το έκανε έτσι κι αλλιώς.

Η πραγματικότητα ήρθε για να τη διαψεύσει πανηγυρικά.

«Όλα ξεκίνησαν σαν αστείο», δηλώνει η Gagnon και συμπληρώνει: «Μου άρεσε πολύ η ταινία και σκέφτηκα “Δεν θα ήταν τέλειο να μπορούσαμε όλοι να ανταλλάξουμε σπίτια τόσο απλά;”».

Όπως αποδείχθηκε η Gagnon δεν ήταν η μόνη που είχε ενθουσιαστεί με τη συγκεκριμένη ιδέα. Μέσα σε λίγες ημέρες το βίντεο της στο Tik Tok έγινε παγκόσμιο viral, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 3 εκατομμύρια views.

«Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο μου έστειλαν μήνυμα, λέγοντας ότι θα ήθελαν να ανταλλάξουμε σπίτια», δήλωσε η Grace στο Conde Nast Traveller. «Έλαβα μηνύματα από Σκωτία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Αυστρία, Καλιφόρνια, Μεξικό, Ισλανδία, πολλά από αυτά ήταν πραγματικά σοβαρά και αξιόπιστα και έτσι αποφάσισα να το προχωρήσω».

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνική οικονομία: Τι φέρνει και τι σημαίνει η απρόσμενη αναβάθμιση από τη DBRS

Κωστής Παπαδημητρακόπουλος: Μετά το σκάνδαλο της Globo, μπαίνει στο στόχαστρο των πλειστηριασμών

Προς πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης