Η Hines (πιθανόν μαζί με την Ηenderson Park) και το επενδυτικό όχημα στα ξενοδοχεία των Prodea- Παπαλέκκα «κονταροχτυπήθηκαν» στη διαγωνιστική διαδικασία που είχε προκηρυχθεί για σήμερα, για το Capsis Out of the Blue στην Αγία Πελαγία της Κρήτης με το πρώτο δίδυμο να προσφέρει 125 εκατ. ευρώ και το σχήμα της MHV περί τα 86 εκατ. ευρώ.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ένα τίμημα στα πέριξ των 90 εκατ. ευρώ, το οποίο μάλιστα κρινόταν ως ικανοποιητικό από την αγορά. Επομένως, η μεγάλη «ψαλίδα» μέχρι τα 125 εκατ. ευρώ αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για την αγορά, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στο newmoney.gr, αποδεικνύοντας παράλληλα το μεγάλο ενδιαφέρον και την ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών για τον ελληνικό τουρισμό την επόμενη μετά Covid -19 περίοδο.

Σημειωτέον ότι η Hines μαζί με την Ηenderson Park, έχoυν τοποθετηθεί πολλαπλώς στη χώρα μας με έμφαση στο κομμάτι του τουρισμού αλλά και σε άλλες κατηγορίες ακινήτων και πιο πρόσφατα μάλιστα στην Κρήτη: Το δίδυμο πρωτοξεκίνησε με τις επενδύσεις στο εγχώριο real estate το 2017 (σ.σ. με την αγορά του πρώην Athens Ledra νύν Grand Hyatt της Συγγρού) κι έκτοτε συνεχίζουν, από κοινού ή και χωριστά.

Εντός Ελλάδος, από κοινού οι δύο επενδυτικοί όμιλοι έχουν επενδύσει στο κομμάτι του τουρισμού, αφού μετά  το Grand Hyatt ακολούθησε στις αρχές του 2020 το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων resort  επίσης στην Κρήτη με πέντε ξενοδοχειακές επενδύοντας περίπου 150 εκατ. ευρώ, αλλά και στον οικιστικό τομέα προωθώντας το μεγάλο project στη Bούλα με πάνω από 350 κατοικίες. Το δίδυμο έχει κοινές επενδύσεις κι εκτός Ελλάδος όπως π.χ. τα μεγάλα projects σε φοιτητική κατοικία για 1.730 κλίνες σε Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο (πέραν των μεμονωμένων επενδύσεων που προωθούν καθεμιά χωριστά).

 Aπό την πλευρά της, η MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited, των Prodea Investments ΑΕΕΑΠ- Invel και Yoda του ομίλου Γιάννη Παπαλέκκα, αν και ξεκίνησε από την Κύπρο να «χτίζει» το χαρτοφυλάκιό της με τα πρώτα πολυτελή ξενοδοχεία, θέλει να μπεί δυνατά και στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της, η εκκίνηση έγινε από την Κύπρο αφού στην κυπριακή αγορά υπήρχε τη δεδομένη στιγμή διαθέσιμο προϊόν με μεγάλα συγκροτήματα 5 αστέρων που είναι και αυτά που θέλει ουσιαστικά να εντάξει ο όμιλος στο σχήμα. Η Ελλάδα ωστόσο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και κυρίως μεγάλα και δημοφιλή νησιά- που έχουν αντίστοιχα και μεγάλες μονάδες- όπως η Κρήτη, η Κώς, η Ρόδος, η Κέρκυρα, χωρίς να αποκλείονται και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με καλές αεροπορικές συνδέσεις.

Το συγκρότημα Καψή

Τo ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ντίας Καψή στην Κρήτη, από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η πρόσκληση διενέργειας των ανεξάρτητων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών θεωρήθηκε από τα μεγάλα «φιλέτα» σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Οι τέσσερις διαγωνισμοί αφορούν το κύριο ξενοδοχειακό συγκρότημα, γήπεδα και εκτάσεις στα πέριξ, εξοπλισμό, άυλα πάγια στοιχεία όπως σήματα (τα Minoan Amusement Park και Out of the Blue Capsis Resort τα οποία η ειδική διαχειρίστρια έχει καταθέσει από τον Απρίλιο ενώπιον του Τμήματος Κατάθεσης Σημάτων και Θεσμικών Ρυθμίσεων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς κατοχύρωση), domain names κ..α.. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα ‘’Out of The Blue Capsis Elite Resort’’ είναι κατηγορίας πέντε αστέρων και συνολικής δυναμικότητας 1.155 κλινών (490 δωματίων) στην Αγία Πελαγία.

Το Out of the Blue, Capsis Elite Resort απαρτίζεται από 42 κτίρια που έχουν ανεγερθεί επί της παραπάνω έκτασης τα οποία διαθέτουν χώρους συνολικής επιφάνειας 45.255 τ.μ. Πέραν των δωματίων και διαμερισμάτων, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα βρίσκονται επίσης εγκαταστάσεις εστίασης, χώροι υποδοχής, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εγκαταστάσεις υπαίθριων και αθλητικών δραστηριοτήτων, 39 πισίνες (7 κοινόχρηστες και 32 που χρησιμοποιούνται ιδιωτικά) και λοιπές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Χρήστος Σταϊκούρας: 36 ή έως 72 μήνες εξόφληση για τα «κορωνοχρέη»

Σοκ στην αγορά κρύπτο: Εγκαταλείπει για πάντα τα κρυπτονομίσματα ο δημιουργός του dogecoin

Ο Μπάιντεν επιμένει: Γιατί αφήνει εκτός ΗΠΑ τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες