Ανάμεσα στους δέκα προορισμούς με τις περισσότερες αναζητήσεις για το καλοκαίρι του 2024, βρίσκεται η Αθήνα, σύμφωνα με λίστα που δημοσιοποίησε η Delta Airlines.

Αναλυτικότερα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας κατέκτησε την τέταρτη θέση στη λίστα. Την ίδια στιγμή, κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση από όλους τους προορισμούς, ύψους 248% συγκριτικά με πέρυσι, όσον αφορά το ενδιαφέρον για καλοκαιρινές διακοπές.

Τι δείχνουν τα ελληνικά δεδομένα

Η αυξημένη όρεξη για διακοπές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, φαίνεται και από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει διάφοροι ελληνικοί φορείς.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), το πρώτο τρίμηνο του 2024, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών καταγράφηκαν 1,2 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσιάζοντας αύξηση 20,4%.

Παράλληλα, η Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας – Αττικής & Αργοσαρωνικού (EΞΑΑ), ανακοίνωσε ότι για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, το πρώτο τρίμηνο του 2024 έκλεισε με μέση πληρότητα της τάξης του 63,5%, δηλαδή κατά 5,9% πιο ψηλά απ’ αυτήν της αντίστοιχης περιόδου του 2023.

Επιπλέον τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο, σημείωσαν αύξηση 10%, φτάνοντας τα 62,48 ευρώ, έναντι 56,79 ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τέλος, τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος, δείχνουν πως το 2023 επισκέφτηκαν την Αττική 7,9 εκατ. άτομα, τη στιγμή που το 2019, δηλαδή το έτος πριν από την πανδημία, είχαν έρθει 5,9 εκατ. ταξιδιώτες από χώρες του εξωτερικού.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα:

  1. Λονδίνο, Αγγλία
  2. Παρίσι, Γαλλία
  3. Ρώμη, Ιταλία
  4. Αθήνα, Ελλάδα
  5. Κανκούν, Μεξικό
  6. Άμστερνταμ, Ολλανδία
  7. Τόκιο, Ιαπωνία
  8. Δουβλίνο, Ιρλανδία
  9. Βαρκελώνη, Ισπανία
  10. Βανκούβερ, Καναδάς

Το Λονδίνο, το Παρίσι και η Ρώμη ανήκουν διαχρονικά στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ενώ το Δουβλίνο, η Βαρκελώνη και το Βανκούβερ, μπήκαν για πρώτη φορά στη λίστα.

Οι αναζητήσεις για τους 10 κορυφαίους διεθνείς προορισμούς συνολικά, αυξήθηκαν περισσότερο από 150%, σε σχέση με πέρσι.

Να σημειωθεί ότι η λίστα βασίζεται σε δεδομένα αναζήτησης που διαθέτει η Delta Airlines. Αυτά αφορούν τις αναζητήσεις που έγιναν στις ΗΠΑ από την 1η Νοεμβρίου 2023 έως τις 18 Μαρτίου 2024, για ταξίδια μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου 2024.

Διαβάστε ακόμη

Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Τελεσίγραφο Nexans σε ΑΔΜΗΕ «ή πληρώνετε τις δόσεις ή σταματώ το έργο»

Θεσσαλονίκη: Τιμή-ρεκόρ για διαμέρισμα με θέα στον Θερμαϊκό, πουλήθηκε έναντι 2,6 εκατ. ευρώ – Ποιος το αγόρασε

«Ηράκλειον» – «Δελφίς»: Δύο ιστορικά ξενοδοχεία που αναζητούν… «δεύτερη ζωή»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ