Τουρισμός

Eρχεται τον Ιούνιο το 5άστερο Domes Miramare στην Κέρκυρα με υπογραφή Marriott

  • Στεφανία Σούκη


«Ενας από τους πλέον εμβληματικούς προορισμούς στην Κέρκυρα, ετοιμάζεται για την επιστροφή του και γίνεται ξανά ένα premium θέρετρο 5 αστέρων μόνο για ενήλικες».

Της Στεφανίας Σούκη

«Ενας από τους πλέον εμβληματικούς προορισμούς στην Κέρκυρα, ετοιμάζεται για την επιστροφή του, έχοντας φιλοξενήσει μία μακρά λίστα εκλεκτών καλεσμένων κατά το παρελθόν -από Πρωθυπουργούς μέχρι βασιλικές οικογένειες- ενώ τώρα γίνεται ξανά ένα premium θέρετρο 5 αστέρων μόνο για ενήλικες».

Ετσι αυτοπροσδιορίζεται το νέο Domes Miramare στην Κέρκυρα, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του μέσα στον Ιούνιο, ως μέλος των Domes Resorts, της Ledra Hotels and Villas της οικογένειας Σπανού. Η λειτουργία του νέου ξενοδοχείου, στη θέση του ιστορικού Miramare, το οποίο βρέθηκε στο προσκήνιο ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια απ’ όταν πέρασε σε καταριανά κεφάλαια το 2013 (με αφορμή και τις δουλειές που ….δεν έκανε στην Ελλαδα ο εμίρης Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι) σηματοδοτεί μία άκομη κίνηση ενίσχυσης της παρουσίας του ομίλου Marriott στη χώρα μας, δεδομένου ότι το ξενοδοχείο θα φιλοξενεί ένα από τα μεγάλα brands του γνωστού ξενοδοχειακού κολοσσού.

Ledra και όμιλος Marriott έχουν ξεκινήσει τη συνεργασία τους ήδη εδώ και μία τριετία, δεδομένου ότι η Ledra Hotels and Villas SA έχει εντάξει στο δίκτυο Autograph Collection Hotels, της Μarriott, δύο μονάδες της στην Κρήτη από το 2016 (Domes Noruz Chania Autograph Collection στα Χανιά, Domes of Elounda Autograph Collection στην Ελούντα). Ωστόσο, κατά τις πληροφορίες, το Domes Miramare δε θα ενταχθεί κάτω από την ομπρέλα του ίδιου brand, δεδομένου ότι στόχος είναι να αποκτήσει ακόμη πιο πολυτελή χαρακτήρα, εξ’ ού κι έχει πέσει στο τραπέζι η …άφιξη στην Κέρκυρα του brand Edition του ομίλου.

Πάντως, η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να είναι πολύ επιτυχημένη, αν ληφθεί υπόψη ότι πολύ πρόσφατα το τμήμα πωλήσεων, marketing και εταιρικών σχέσεων της Ledra Hotels and Villas SA αναδείχθηκε ως κορυφαίο στον κόσμο, ανάμεσα στα αντίστοιχα τμήματα των 6500 ξενοδοχείων και resorts του ομίλου Marriott, με το ένα από τα ξενοδοχεία της Ledra Hotels and Villas SA να παρουσιάζει τον υψηλότερο δείκτη εσόδων ανά δωμάτιο (REVPAR) μεταξύ όλων των μονάδων που είναι ενταγμένες στο χαρτοφυλάκιο franchise της Marriott. Αντίστοιχα, στο δεύτερο ξενοδοχείο της Ledra Hotels and Villas SA με το οποίο συνεργάζεται η Marriott, ο δείκτης εσόδων ανά δωμάτιο αυξήθηκε κατά 70% το προηγούμενο έτος.

domes Miramare

H Marriott International, Inc. είναι ένας από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους διεθνώς με ένα χαρτοφυλάκιο από 30 brands, 6.500 ξενοδοχεία σε 127 χώρες κι έσοδα άνω των 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το οικονομικό έτος 2017.

H Ledra Hotels and Villas SA διαθέτει τo Domes Noruz Chania Autograph Collection ένα συγκρότημα 5 αστέρων, 83 δωματίων και σουιτών με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που συμβαδίζει με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής των Χανίων. Ο όμιλος διαθέτει και τo Domes of Elounda Autograph Collection με 78  σουίτες με εξωτερικό θερμαινόμενο jacuzzi και ιδιωτική πισίνα, 31 Premium σουίτες ενός υπνοδωματίου, 42 οικογενειακές σουίτες, 5 πολυτελείς οικογενειακές σουίτες δύο υπνοδωματίων. Επιπλέον διαθέτει 40 ιδιωτικές κατοικίες από τις οποίες 28 Domes Luxury Residences, 8 Domes Private Residences, αλλά και 4 Ultraluxe Villas. Τέλος στα σχέδια της εταιρίας είναι η επέκταση του Domes of Elounda Autograph Collection με τουλάχιστον 65 σουίτες και lofts το 2019.