‘’Δυνατό καλοκαίρι’’ στα ταξίδια αναμένει η TUI για φέτος έχοντας ήδη ‘’πιάσει’’ σε ποσοστό 85% τα επίπεδα κρατήσεων του 2019 αυτή την περίοδο για τη θερινή σεζόν του 2022.

Ο όμιλος που αποτελεί και το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οργανισμό της Ευρώπης, με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις για τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου εξαμήνου της περιόδου 2021/ 2022 (έως 31/3) έδωσε και την εικόνα των κρατήσεων για το φετινό καλοκαίρι, όπου Ελλάδα και Τουρκία είναι στην πρώτη γραμμή της ζήτησης, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του CEO του ομίλου κ. Fritz Joussen.

Yπενθυμίζεται εδώ ότι ο όμιλος έχει θέσει τον στόχο για τη χώρα μας για ένα συνολικό νούμερο 3 εκατομμυρίων επισκεπτών σε ελληνικούς προορισμούς τη φετινή χρονιά από όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

«H TUI προβλέπει ένα ισχυρό καλοκαίρι για φέτος με ισχυρή ζήτηση από όλες τις αγορές, με όλους τους δείκτες να συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά από δύο χρόνια κρίσης λόγω Covid 19 πλέον φτάνουμε σχεδόν τα προ πανδημίας επίπεδα του 2019 και αναμένουμε ότι θα περάσουμε ξανά στην κερδοφορία την τρέχουσα οικονομική περίοδο με λειτουργική κερδοφορία που θα αποτελεί τη βάση για νέα ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO του ομίλου, που διαπιστώνει τις τελευταίες έξι εβδομάδες να μπαίνουν νέες κρατήσεις με ρυθμούς πάνω ακόμη κι από τα επίπεδα του 2019.

Ιδιαίτερη δυναμική παρουσιάζουν οι κρατήσεις τις τελευταίες εβδομάδες κυρίως στην TUI Γερμανίας και στην TUI Ολλανδίας: Και οι δύο αγορές (σ.σ. η γερμανική αγορά είναι και η πρώτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού και για την Ελλάδα ) σημείωσαν διψήφια αύξηση για το καλοκαίρι του 2022 τον Απρίλιο, πάνω από τα επίπεδα της ίδιας περιόδου για το καλοκαίρι του 2019.

Όσον αφορά τη συνολική εξέλιξη των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2022, η TUI Βρετανίας έχει την πρωτιά με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης για τις κρατήσεις του φετινού καλοκαιριού, κατά 11% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.


Για τη φετινή θερινή σεζόν, το προσφερόμενο πρόγραμμα του ομίλου φτάνει είναι σε επίπεδα αντίστοιχα του 2019 και αυτή την στιγμή ο όγκος των θερινών κρατήσεων βρίσκεται στο επίπεδο του 85% του 2019, αν και οι επιτελείς του ομίλου εκτιμούν ότι τελικά οι κρατήσεις του καλοκαιριού θα ‘’πιάσουν’’ τα επίπεδα του 2019.

Οσον αφορά τις τάσεις για το φετινό καλοκαίρι, συνεχίζονται αυτές που είχαν καταγραφεί μέσα στην πανδημία, ήτοι μεγαλύτερη μέση διάρκεια διαμονής αλλά και ακριβότερα πακέτα σε ξενοδοχεία υψηλότερων κατηγοριών. «Οι επισκέπτες είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν περισσότερα για επιπλέον υπηρεσίες, όπως υψηλότερη κατηγορία ξενοδοχείου ή και δωματίου».

Δεν είναι τυχαίο ότι όπως διαπιστώνεται από τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, οι μέσες τιμές για την καλοκαιρινή περίοδο έχουν αυξηθεί κατά 20%. Επιπλέον οι τουρίστες δεν έχουν ξεφύγει και τόσο από το μοντέλο των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής -έστω κι σταδιακά ανοίγει το ‘’παράθυρο’’ των κρατήσεων- και κάνουν κράτηση κοντά στην ημερομηνία του ταξιδιού τους.

Σε σχέση με τις οικονομικές επιδόσεις στο τέλος Μαρτίου του 2022, οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν στο 1,24 δισ. ευρώ, η ρευστότητα αυξήθηκε στα 3,8 δισ. ευρώ ακόμη και μετά την επιστροφή περίπου 700 εκατ. ευρώ σε πιστωτικές γραμμές, ενώ ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε στα 3,9 δισ. ευρώ, από 5,1 δισ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη

«Κλείδωσε» για όλο το 2022 ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση, τουρισμό και μεταφορές

Το δράμα των αγορών, οι αγωγές για Ρεβυθούσα, οι (άλλοι) Άραβες του Αστέρα Βουλιαγμένης και οι φήμες για Βιοχάλκο 

Από τη Ρωσία στην Κύπρο: Οι κυρώσεις, οι απώλειες και η έξοδος κεφαλαίων μετά τον πόλεμο