Το παλιό και γηρασμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη, στον αριθμό 36 στην καρδιά της Αθήνας, πρόκειται να αποκτήσει πολύ σύντομα μια νέα εικόνα, με πισίνα στην ταράτσα και 42 μικρά διαμερίσματα, ώστε να λειτουργήσει από φέτος ως «έξυπνο» ξενοδοχείο.

Αντίστοιχα, επίσης στον αριθμό 12 της Χαλκοκονδύλη, στη συμβολή της με την Κάνιγγος, λειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες, και συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2022, το νέο «Athens Key Hotel Trademark Collection by Wyndham», στη θέση του παλιού «Κάνιγγος 21», το οποίο είχε κατεβάσει ρολά το 2010 λόγω αδυναμίας καταβολής των ενοικίων από τον τότε μισθωτή, θύμα της κρίσης που βίωσε ο τουρισμός της Αθήνας στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

Πρόκειται για το νέο ξενοδοχείο 4+ αστέρων, το ολοκαίνουριο εγχείρημα της Zeus International Hotels & Resorts του Χάρη Σιγανού σε συνεργασία με το brand Trademark του αμερικανικού ξενοδοχειακού κολοσσού της Wyndham, ένα «δίδυμο» που πήρε πρώτο το ρίσκο πριν από μία επταετία και λειτούργησε στα τέλη του 2016 το 5άστερο ξενοδοχείο «Wyndham Grand» και εν συνεχεία τo «Wyndham Residence» στην πλατεία Καραϊσκάκη, μία από τις λεγόμενες «δύσκολες» περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

«Θέλουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας, τόσο μέσω των επενδύσεων που πραγματοποιούμε όσο και μέσα από τη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, αναπτύσσοντας προγράμματα και δραστηριότητες για κατοίκους και επισκέπτες», δηλώνει στο «business stories» η κυρία Ειρήνη Παναγοπούλου, διευθύντρια της εταιρείας Finders TMI, ιδιοκτήτριας του υπό ανάπτυξη νέου «έξυπνου» ξενοδοχείου της Χαλκοκονδύλη 36, δίνοντας και το στίγμα των προσδοκιών των επενδυτών για την ευρύτερη περιοχή, προσβλέποντας στην αναβάθμισή της.

«Θεωρούμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν καταλύτης αλλαγών στην περιοχή», δηλώνει από την πλευρά του ο κ. Χάρης Σιγανός, έχοντας ήδη την πολύτιμη εμπειρία από τη δραστηριοποίηση του ομίλου στην πλατεία Καραϊσκάκη, προσθέτοντας ότι «το μομέντουμ για την ελληνική πρωτεύουσα, η οποία είναι ακόμη πίσω σε σύγκριση με άλλους ευρωπαϊκούς αστικούς προορισμούς, είναι θετικό.

Εδώ και λίγες εβδομάδες, στη συμβολή της Χαλκοκονδύλη με την Κάνιγγος, λειτουργεί το νέο «Athens Key Hotel Trademark Collection by Wyndham» στη θέση του παλιού «Κάνιγγος 21». Το νέο ξενοδοχείο διαθέτει 76 υπερσύγχρονα μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, αλλά και το «Athens Key Rooftop Bar Restaurant» με θέα την Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού

Η πόλη αλλάζει, έχει τουριστικό ρεύμα, έχει υψηλή εποχικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες στα πρότυπα resort προορισμών και βλέπουμε επιπλέον -έστω και ψήγματα- τουρισμού και τους χειμερινούς μήνες, με χαρακτηριστική την περίοδο του περασμένου Δεκεμβρίου, στις γιορτές, που ήταν η καλύτερη, ιστορικά, σεζόν για την πόλη.

Αυτό που λείπει από την Αθήνα είναι η ξεκάθαρη στρατηγική με σημαντική και την αστυνόμευση, η οποία είναι πιο έντονη το καλοκαίρι, αλλά λείπει την περίοδο της χαμηλής σεζόν τον χειμώνα, ενώ σε επίπεδο γειτονιάς, για τις λεγόμενες λιγότερο «εύκολες» περιοχές, οτιδήποτε φωτίζεται μπορεί να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τις συνθήκες, απλά η πόλη φωτίζεται δύσκολα στις γειτονιές της».

Η Finders TMI

Όσον αφορά τη Finders, με ιδρυτή πριν από κάποια χρόνια τον ισραηλινό επιχειρηματία Αμίρ Μάμου, διαχειρίζεται πέντε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια για τοποθετήσεις σε ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, καταστημάτων, ξενοδοχείων και γενικότερα τουριστικών ιδιοκτησιών, έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο με επενδύσεις άνω των 40 εκατ. ευρώ, κυρίως γύρω από την περιοχή της Ομόνοιας αλλά και στην Κρήτη.

Η Finders ΤΜΙ (Tailor Made Investments), με κεντρικά γραφεία στο Ισραήλ, δραστηριοποιείται στη χώρα μας ήδη από το 2014, έχοντας εκκινήσει τις αγορές ακινήτων μάλλον τη… χειρότερη περίοδο για το εγχώριο real estate, όταν τα πάντα ήταν υπό κατάρρευση, και σήμερα διαθέτει δύο γραφεία, στην Αθήνα και στο Ρέθυμνο.

Ένας από τους βασικούς λόγους που επελέγη επενδυτικά η Ελλάδα, πέραν φυσικά των ελκυστικών τιμών των ακινήτων (ιδιαίτερα την περίοδο που ξεκίνησε τις αγορές η εταιρεία), είναι και η εγγύτητα -λιγότερο από δύο ώρες πτήσης- που επιτρέπει μεγαλύτερη εξοικείωση και έλεγχο του ακινήτου.

Ο ίδιος ο ιδρυτής της, Αμίρ Μάμου, δραστηριοποιείται από το 2000 στον τομέα της διαχείρισης και λειτουργίας επενδυτικών ακινήτων στο Ισραήλ, ενώ ακριβώς στο πλαίσιο της αναζήτησης επενδυτικών ευκαιριών στο real estate, ήταν στους συνιδρυτές της Broom Service, εταιρείας διαχείρισης πολυτελών ακινήτων στο Ισραήλ. Η ίδρυση της Finders TMI ήρθε την προηγούμενη δεκαετία «με το σκεπτικό της αναζήτησης, ανάπτυξης και προώθησης μοναδικών επενδυτικών ευκαιριών στα ακίνητα στην Ελλάδα».

Η κύρια δράση της εταιρείας εστιάζει στην αγορά, ανακαίνιση και μεταπώληση ακινήτων τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Ομόνοιας και, όπως δηλώνει η κυρία Παναγοπούλου, «από την ίδρυσή της, μετράει περισσότερα από 37.800 τ.μ. υπό τη διαχείρισή της, περισσότερους από 120 ικανοποιημένους πελάτες, ενώ προσεγγίζει τις 90 συναλλαγές-αγοραπωλησίες ακινήτων.

Έχουμε επικεντρωθεί συνειδητά στην Αθήνα στην αγορά ακινήτων γύρω από την Ομόνοια, θεωρώντας ότι πλέον είναι μία περιοχή με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, λόγω και της συνεχούς ανόδου του τουρισμού της ελληνικής πρωτεύουσας, αλλά και του γενικότερου επενδυτικού ενδιαφέροντος γύρω από την περιοχή».

Εδώ και λίγες εβδομάδες, στη συμβολή της Χαλκοκονδύλη με την Κάνιγγος, λειτουργεί το νέο «Athens Key Hotel Trademark Collection by Wyndham» στη θέση του παλιού «Κάνιγγος 21». Το νέο ξενοδοχείο διαθέτει 76 υπερσύγχρονα μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, αλλά και το «Athens Key Rooftop Bar Restaurant» με θέα την Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού

Ήδη αυτό γίνεται παραπάνω από εμφανές ειδικά το τελευταίο διάστημα, ακόμη και με την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Αθήνα μετά την πανδημία, με ουκ ολίγα νέα ξενοδοχεία να έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους ή να βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού και νέες πρωτοβουλίες να προωθούνται στην ευρύτερη περιοχή, ξεκινώντας από το πλάνο αναμόρφωσης του παροπλισμένου, από το 1998, ακινήτου του «Μινιόν» στην Πατησίων μέχρι τον σχεδιασμό για την πολιτιστική αναβάθμιση της οδού με το νέο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

«Η Finders από το 2021 έχει διευρύνει τις δραστηριότητές της, επενδύοντας στην αναδόμηση κάποιων από τα κτίριά της με σκοπό τη μετατροπή τους σε ξενοδοχεία με διαμερίσματα προς βραχυχρόνια μίσθωση αλλά και σε κατοικίες για φοιτητές.

Ένα από τα κύρια έργα της, το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι η πλήρης ανακαίνιση ενός από τα ιδιόκτητα κτίριά της στην οδό Χαλκοκονδύλη 36 & 3ης Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια, το οποίο αναπτύσσεται σε 2.000 τ.μ., με 7 ορόφους και μία ταράτσα με απεριόριστη θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό.

Το έργο αναβαθμίζεται από την αρχιτεκτονική του μελέτη σε Smart Apartment Hotel, με 42 διαμερίσματα από 27 και 52 τ.μ., με πισίνα στην οροφή, καθώς και συνεργατικούς χώρους (co-working spaces) για την εξυπηρέτηση των λεγόμενων «ψηφιακών νομάδων», αλλά και των διαμενόντων που επιθυμούν να εργαστούν σε έναν καλά δομημένο εργασιακό χώρο.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια καλά δομημένη επιχειρηματική υποδομή απασχολώντας πάνω από 20 άτομα σε διαφορετικούς τομείς, όπως νομικούς συμβούλους, συμβολαιογράφους, λογιστές, πολιτικούς μηχανικούς και άλλες ειδικότητες εφάμιλλες των δράσεών της», δηλώνει η κυρία Παναγοπούλου.

Μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς η Finders TMI ιδανικά θα ήθελε να έχει γύρω στα 80 ανακαινισμένα διαμερίσματα σε λειτουργία για βραχυχρόνια μίσθωση σε αυτοτελή κτίρια και διάσπαρτα γύρω από την Ομόνοια, ενώ το πλάνο έως το 2024 είναι να προστεθούν στο χαρτοφυλάκιό της γύρω στα 40 διαμερίσματα, με συνεχιζόμενες αγορές ακινήτων – ήδη πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο διαπραγματεύσεις για άλλες τρεις αγορές αυτοτελών ακινήτων στα πέριξ της πλατείας Ομονοίας και για γύρω στα 20 διαμερίσματα.

Την ίδια στιγμή έχει αναρτήσει πωλητήρια και σε ακίνητα του χαρτοφυλακίου της, ενδεικτικά στην πλατεία Θεάτρου, στη Βερανζέρου, στη Μάρνη, επί της Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια κ.α.

Aμιγώς στο τουριστικό real στην Κρήτη πρόσφατα αγοράστηκε ένα μικρό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην περιοχή του Ρεθύμνου, το οποίο θα μετατραπεί σε 8 μικρές βίλες, ενώ διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται και για δύο άλλα οικόπεδα με αντίστοιχο μοντέλο ανάπτυξης στα Χανιά.

Το νέο «Athens Key Hotel»

Αντίστοιχα και η Zeus International του Χάρη Σιγανού βάζει τώρα ένα ακόμη στοίχημα στο κέντρο της Αθήνας, με το ολοκαίνουριο «Athens Key Hotel Trademark Collection by Wyndham», σε ένα ασφαλιστικό ακίνητο που μίσθωσε το 2018, για περίοδο 30 ετών, με σύμβαση μακροχρόνιας παραχώρησης στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που είχε πραγματοποιήσει τότε το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης – Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ).

Το νέο εγχείρημα του ομίλου σε ένα σημείο της πόλης για το οποίο καταβάλλονται σε αυτή τη συγκυρία πιο συντονισμένες προσπάθειες για σταδιακή αναμόρφωσή του (είναι ενδεικτική ως προς το τελευταίο η ανάπλαση του ΜΙΝΙΟΝ σε απόσταση λίγων μέτρων που έχει ήδη ξεκινήσει) έρχεται στην πιο ώριμη φάση της Zeus, η οποία από μια εταιρεία του τουριστικού κλάδου και του ξενοδοχειακού μάνατζμεντ μεταμορφώνεται με σταθερά βήματα σε έναν βασικό παίκτη του τομέα της φιλοξενίας και των premium resorts.

Διαθέτοντας τώρα πάνω από 1.000 δωμάτια σε 7 ιδιόκτητα ξενοδοχεία, 1.500 περίπου δωμάτια με μακροχρόνιες μισθώσεις (όλες άνω των 15 ετών), αλλά και περί τα 1.300 δωμάτια σε πολυτελή ξενοδοχεία των οποίων οι ιδιοκτήτες εμπιστεύονται τη διαχείρισή τους, με ένα σύνολο δωματίων εν ολίγοις που αγγίζει τις 4.000, «αποτελεί πλέον ένα ολοκληρωμένο brand στον τομέα της premium φιλοξενίας», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο κ. Σιγανός, με την αξία τού υπό διαχείριση χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων της Zeus να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

H Finders TMI ανακαινίζει το παλιό κτίριο στην οδό Χαλκοκονδύλη 36 & Γ’ Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια με στόχο να λειτουργήσει φέτος ως «έξυπνο» ξενοδοχείο με πισίνα στην ταράτσα και 42 μικρά διαμερίσματα. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει και συνεργατικούς χώρους (co-working spaces) για την εξυπηρέτηση των λεγόμενων ψηφιακών νομάδων, αλλά και των διαμενόντων που επιθυμούν να εργαστούν σε έναν καλά δομημένο εργασιακό χώρο

Ως προς τo «Αthens Key Hotel», η Ζeus ανέλαβε την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου των 3.500 τ.μ., ωστόσο η λειτουργία του καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, αλλάζοντας τελικά και το πλάνο αξιοποίησης για ένα πιο αναβαθμισμένο τελικό προϊόν μετά την ανακαίνιση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Το νέο ξενοδοχείο της οδού Χαλκοκονδύλη διαθέτει 76 υπερσύγχρονα μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια αλλά και το «Athens Key Rooftop Bar Restaurant» με θέα την Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού. Με 21 πολυτελή ξενοδοχεία σε κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ρουμανία), η Zeus θέτει στόχο για φέτος ανάπτυξη 20%-25% σε επίπεδο τζίρου, στα πέριξ των 110 εκατ. και 50 εκατ. ευρώ μεικτό λειτουργικό κέρδος.

Η εταιρεία έχει ήδη υλοποιήσει στη διάρκεια της τελευταίας εξαετίας επενδύσεις συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ και πλέον θέλει να δημιουργεί αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας για κάθε είδους ταξιδιώτη με το σύνθημα «A Zeus experience».

Εκτός Αθηνών, για τη σεζόν του 2023, δύο από τα κορυφαία projects της Zeus είναι το ολοκαίνουριο «Ajul Luxury Hotel & Spa Resort» στη Χαλκιδική, με μία συνολική επένδυση της τάξης των 40 εκατ. ευρώ και προοπτική για περαιτέρω επέκταση και το πλήρως ανακαινισμένο «Wyndham Grand Crete Mirabello Βay» στην Κρήτη, δύο πολυτελείς μονάδες «που θα αποτελέσουν τη βάση σε ό,τι αφορά τη στόχευση για το προϊόν της εταιρείας τα επόμενα χρόνια», όπως αναφέρει ο κ. Σιγανός.

Διαβάστε ακόμη

Τζέιμς Ντάισον (Dyson): «Η αποτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία»

Πώς ένας επίμονος καλλιτέχνης δημιουργεί τέλεια σύννεφα και τα εκθέτει για λίγα δευτερόλεπτα

Νέος κύκλος απολύσεων στο Twitter: Ο Μασκ έδιωξε το 10% του προσωπικού