Συνολικά 92 ξενοδοχεία με μία δυναμικότητα 7.000 δωματίων θα έχει στην ομπρέλα του πλέον ο όμιλος Hotelbrain μετά την στρατηγική συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες με τον όμιλο Κυπριώτη για τις πέντε ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες ιδιοκτησίας του τελευταίου στην Κω.

Στη συμφωνία, σε αυτή τη φάση, δεν έχει ρόλο η HIG, η οποία ως γνωστόν είχε αγοράσει στο τέλος της περασμένης χρονιάς από τις τράπεζες Εurobank και Πειραιώς δάνεια ύψους 135 εκατ. ευρώ της «Γ. Κυπριώτης και Υιοί», ως ιδιοκτήτη και οperator, εξασφαλισμένα από τα πέντε ξενοδοχεία στην Κω (τα δύο ξενοδοχεία 5* το Kipriotis Maris Suites με 183 δωμάτια και Kipriotis Panorama Hotel & Suites με 253 δωμάτια και τρία ξενοδοχεία 4* αστέρων, το Kipriotis Aqualand Hotel με 203 δωμάτια, το Kipriotis Hippocrates Hotel με 173 δωμάτια και το Kipriotis Village Resort με 709 δωμάτια).

Από την πλευρά του, ούτε ο όμιλος Hotelbrain εμπλέκεται στις σχέσεις των ΗIG- Κυπριώτη, οι οποίες πάντως θα πρέπει μελλοντικά με κάποιο τρόπο να ξεκαθαρίσουν. Ο όμιλος HotelBrain μέχρι σήμερα έχει στο χαρτοφυλάκιο του 87 ιδιόχρηστα -μέσω μακροπρόθεσμων μισθώσεων- ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 5.500 δωματίων, σε 37 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων σε επιπλέον 90 ξενοδοχεία τρίτων.

Τώρα, βάσει της συμφωνίας που ανακοινώθηκε χθες, η Hotelbrain στην οποία μετέχει μειοψηφιακά και ο όμιλος IOGR του Γιάννη Γρύλου (Skyexpress, Skyserv κ.α.) αναλαμβάνει για περίοδο 10 ετών τη μίσθωση των ξενοδοχείων στην Κώ. Επιπλέον θα διατηρήσει το προσωπικό και θα υλοποιήσει ταυτόχρονα στις μονάδες συνολικής δυναμικότητας 1.500 δωματίων και 4.500 κλινών πρόγραμμα εκτεταμένων συντηρήσεων, μετά τις αρχές Νοεμβρίου οπότε και πρόκειται να παραλάβει, βάσει της συμφωνίας, τον εξοπλισμό.

«Θεωρούμε το ξενοδοχειακό προϊόν του ομίλου Κυπριώτη εξαιρετικό και εκτιμούμε ότι σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και στο πλαίσιο της τεχνογνωσίας και των στρατηγικών μας συνεργασιών θα διασφαλίσουμε την σταθερή και αδιάλειπτη λειτουργία των ξενοδοχείων και θα επιτύχουμε σημαντική βελτίωση τόσο των ποσοτικών, όσο και των ποιοτικών μεγεθών των μονάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά με αφορμή τη συμφωνία ο ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλος της Hotelbrain κ. Πάνος Παλαιολόγος.

Ο ίδιος δηλώνει ότι η εταιρεία, η οποία πλέον πλησιάζει το ορόσημο των 100 μονάδων υπό διαχείριση (σ.σ. στόχος που έχει τεθεί για το 2023), θα κάνει τη δουλειά της όπως γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια με επίκεντρο το κομμάτι της διαχείρισης, κλείνοντας νέες συμφωνίες με tour operators και μένοντας συνειδητά εκτός του τουριστικού real estate και ιδιοκτησίας ξενοδοχειακών ακινήτων.

Εφέτος οι μονάδες του ομίλου Κυπριώτη λόγω και των ελλείψεων σε προσωπικό ξεκίνησαν λίγο αργότερα τη σεζόν, η οποία πάντως γενικότερα στην Κω, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει κινηθεί με υψηλές πληρότητες. Χθες, στις επίσημες δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γ. Κυπριώτης Α.Ε., Κώστας Κυπριώτης, ανέφερε ότι μέσω της συμφωνίας διασφαλίζονται σημαντικά οικονομικά οφέλη, αλλά και το σύνολο του προσωπικού του ομίλου, «το οποίο όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια στήριξε έμπρακτα τόσο τα ξενοδοχεία, όσο και την αξιοπρέπεια μας, ενώ παράλληλα θωρακίζεται και η ρευστότητα του ομίλου». Στόχος, μέσω της νέας συνεργασίας να ενισχυθεί και η παρουσία των ξενοδοχείων στο τομέα του ιατρικού και συνεδριακού τουρισμού, δεδομένου ότι τα ξενοδοχεία διαθέτουν δύο συνεδριακά κέντρα με δυνατότητα φιλοξενίας 7.500 συνέδρων.

Διαβάστε ακόμα:

Η Τήνος και η Μήλος «ταξιδεύουν» στη Νέα Ζηλανδία

Alpha Bank: Έτος-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2022 – Οι νέες προκλήσεις (Γραφήματα)

Goldman Sachs: Το βλέμμα σε φυσικό αέριο, επιτόκια και ιταλικές εκλογές στην Ευρώπη