Τον τελευταίο εποχιακό ταξιδιωτικό δείκτη δημοσίευσε το Tripadvisor, παρέχοντας μια εικόνα για τα παγκόσμια ταξιδιωτικά μοτίβα και το πώς διαμορφώνεται η ζήτηση κατά τους επόμενους τρεις μήνες.

Ο ταξιδιωτικός δείκτης περιλαμβάνει κορυφαία προϊόντα για την επερχόμενη σεζόν, μαζί με δεδομένα ζήτησης του Tripadvisor για συγκεκριμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη και πληροφορίες από την τελευταία του έρευνα για το συναίσθημα των ταξιδιωτών.

Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών σχεδιάζει καλοκαιρινά ταξίδια

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει στο βόρειο ημισφαίριο, οι επόμενοι τρεις μήνες φαίνεται να είναι μια εξαιρετικά σημαντική περίοδος για τα παγκόσμια ταξίδια, με πάνω από τα 3/4 των ερωτηθέντων (78%) να προγραμματίζουν ταξίδια αναψυχής μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ταξιδιωτών (95%) σχεδιάζει να ταξιδέψει δαπανώντας το ίδιο ποσό (42%) ή περισσότερο (53%) σε σύγκριση με πέρυσι. Από τις αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα, η Σιγκαπούρη έχει την πιο ενεργή ταξιδιωτική κοινότητα, με το 84% να προγραμματίζει το ταξίδι του μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, ενώ μόλις τα 2/3 των Ιαπώνων ταξιδιωτών θα κάνουν ταξίδια αναψυχής κατά την ίδια περίοδο.

Ποια είναι η καλύτερη ημερομηνία για ταξίδι – Οι 10 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί

Οι ημερομηνίες αναζήτησης για την έρευνα ήταν μεταξύ 10 Ιανουαρίου και 10 Απριλίου 2023 και ημερομηνίες ταξιδιού μεταξύ 29 Μαΐου και 31 Αυγούστου 2023. Οι 10 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί παγκοσμίως, στις ανωτέρω ημερομηνίες, είναι το Παρίσι, το Λονδίνο, η Ρώμη, το Κανκούν, η Βαρκελώνη, η Πούντα Κάνα, η Αττάλεια, το Άμστερνταμ, η Νέα Υόρκη και το Ορλάντο. Ειδικότερα, για τους Αμερικανούς, οι 3 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί είναι το Κανκούν στο Μεξικό, το Παρίσι στη Γαλλία και η Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Για τους Βρετανούς, οι 3 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί είναι το Μπενιντόρμ στην Ισπανία, η Αττάλεια στην Τουρκία και το Παρίσι στη Γαλλία.

Για τους Αυστραλούς, οι 3 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί είναι το Λονδίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Σιγκαπούρη και το Παρίσι, για τους Ιάπωνες η Χονολουλού στις ΗΠΑ, η Σεούλ στη Νότιο Κορέα και το Παρίσι στη Γαλλία, ενώ για τους ταξιδιώτες της Σιγκαπούρης, οι 3 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες, είναι η Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ στη Κίνα και η Σεούλ στη Νότιο Κορέα.

Να σημειωθεί ότι για τους περισσότερους ταξιδιώτες, η καλύτερη ημερομηνία ταξιδιού είναι η 30ή Ιουνίου. Βέβαια, όταν εξετάζονται οι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί για τους επόμενους τρεις μήνες, οι τιμές των ξενοδοχείων είναι χαμηλότερες την εβδομάδα 19-25 Ιουνίου, ενώ 28 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου είναι η πιο οικονομική εβδομάδα για να επισκεφτεί κάποιος μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα.

Διαβάστε ακόμη 

Αισιοδοξία για την οικονομία στην Ελλάδα – Τα στοιχήματα για την επόμενη ημέρα 

Φυσικό αέριο: Προς νέο γύρο ανατιμήσεων τους επόμενους μήνες   

Πόσο κινδυνεύετε να χάσετε τη δουλειά σας από την επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ