Το μεγαλύτερο πρόγραμμα από ποτέ προσφέρουν στους ελληνικούς προορισμούς φέτος κορυφαίοι ξένοι «παίκτες» της αγοράς «ποντάροντας» τόσο σε νησιωτικούς προορισμούς όσο και στην ελληνική πρωτεύουσα.

Jet2.com, Easyjet και Volotea προσφέρουν στο θερινό τους πτητικό πρόγραμμα που πρόκειται να ξεκινήσει από τα τέλη του ερχόμενου Μάρτιου, πολλαπλές επιλογές για Ελλάδα με ετήσιους ρυθμούς αύξησης ακόμη και σε διψήφιο ποσοστό.

Eιδικότερα για τη βρετανική Jet2.com και την Jet2holidays, θα συνεχίσουν, όπως και πέρυσι, να επεκτείνουν το πρόγραμμά τους στην Ελλάδα, προσφέροντας για τη σεζόν του 2024, τις περισσότερες πτήσεις και τα περισσότερα πακέτα διακοπών από ποτέ στη χώρα μας, σε συνέχεια και της συνεργασίας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) για την προώθηση ελληνικών προορισμών.

Το φετινό πτητικό πρόγραμμα αντιστοιχεί σε πάνω από 100 συνδέσεις από 11 βρετανικά αεροδρόμια με επιλογές για 20 διαφορετικούς ελληνικούς προορισμούς διακοπών. Για το καλοκαίρι του 2024 oι Jet2.com και Jet2holidays εντάσσουν τη Σύμη και την Αθηναϊκή Ριβιέρα στα «πακέτα» τους, καθώς επίσης και 7 νέες συνδέσεις από Λίβερπουλ για Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κώ, Ρόδο και Ζάκυνθο καθώς επίσης και από Μπέρμπιγχαμ για Μυτιλήνη και από Νιούκαστλ για Χανιά.

Ο βρετανικός όμιλος θα προσφέρει πάνω από 1,52 εκατ. αεροπορικές θέσεις για την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024, με αύξηση δυναμικότητας κατά 12%, αθροίζοντας σχεδόν 320 εβδομαδιαίες πτήσεις την εβδομάδα στις περιόδους αιχμής.

Συνολικά, η αεροπορική Jet2.com θα επιχειρεί φέτος σε 14 ελληνικά αεροδρόμια, ενώ λόγω ζήτησης, προστίθεται περισσότερη χωρητικότητα το Μάρτιο και τον Απρίλιο σε Κρήτη (Ηράκλειο), Κέρκυρα, Λέσβο, Ρόδο και Σαντορίνη. Επιπλέον και η Jet2holidays προσφέρει 200 νέα ξενοδοχεία στα πακέτα της το 2024 σε ελληνικούς προορισμούς.

Η Easyjet στην Αθήνα

Tην ίδια στιγμή, το 2024 θα αποτελέσει τη χρονιά με τη μεγαλύτερη «επένδυση» από πλευράς της Easyjet στον προορισμό της Αθήνας με την προσθήκη επιπλέον 5 ευρωπαϊκών προορισμών σε Λυόν, Μπορντώ, Βενετία, Μάλαγα και Πάλμα, ξεκινώντας από τα τέλη Μαρτίου.

Είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας και πλέον, από το 2002, όπου η γνωστή αεροπορική χαμηλού κόστους θα έχει συνολικά 15 προορισμούς στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από 10 που είχε σταθερά τα τελευταία χρόνια, από το 2017 (με εξαίρεση το 2018 που είχε 11) και τα φετινά νούμερα σηματοδοτούν και τη μεγαλύτερη αύξηση ως προς την κάλυψη δικτύου για την αεροπορική από το 2002.

Ενδεικτικά, η εταιρεία είχε ξεκινήσει με μόλις δύο προορισμούς το 2002 για να τους αυξήσει σταδιακά τα επόμενα χρόνια και πλέον για να φτάσει στα υψηλότερα, ιστορικά επίπεδα τη φετινή χρονιά, σε συνέχεια και της θεαματικής αύξησης της κίνησης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2023 (+10,2% έναντι του 19) και της ενίσχυσης της ελκυστικότητας της πόλης και της χώρας συνολικά.

«Φιλόδοξα πλάνα» και από Volotea

«Φιλόδοξα σχέδια» για την Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς της έχει και η Volotea, η οποία φέτος θα προσφέρει τις περισσότερες αεροπορικές θέσεις από ποτέ στο πτητικό της πρόγραμμα στη χώρα μας, με 1,6 εκατομμύρια θέσεις (+14% σε σύγκριση με το 2023). Ειδικά, στην Αθήνα, η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της προσφέροντας πάνω από 20 δρομολόγια και διαθέτοντας στο κοινό ρεκόρ 835.000 θέσεων, με αύξηση 23% σε σύγκριση με το 2023.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της, η εταιρεία πέτυχε αποτελέσματα ρεκόρ στην Ελλάδα το 2023, με τη βάση της ειδικά στο αεροδρόμιο της Αθήνας να παίζει καθοριστικό ρόλο για τη συνολική ανάπτυξη της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, το 2023, η αεροπορική που συνδέει πιο περιφερειακούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, έφτασε τον αριθμό ρεκόρ των 1,3 εκατομμυρίων επιβατών στην Ελλάδα, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος. Η εταιρεία προσέφερε 65 δρομολόγια και πραγματοποίησε περισσότερες από 8.500 πτήσεις με υψηλό συντελεστή πληρότητας 93%.

Η Αθήνα, ως η κύρια επιχειρησιακή βάση της αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα, είχε καθοριστικό ρόλο για τις επιδόσεις του 2023, με εντυπωσιακό μέσο συντελεστή πληρότητας 95%. Περίπου οι μισές πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας που προέρχονται από τη χώρα πραγματοποιήθηκαν από την ελληνική πρωτεύουσα, ενώ ένα σημαντικό 65% από τη συνολική χωρητικότητα των 680.000 θέσεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν σε συνδέσεις της Αθήνας με διάφορα νησιά. Το 2023, η αεροπορική εταιρεία μετέφερε σχεδόν 645.000 επιβάτες από το αεροδρόμιο της Αθήνας, (+28% σε σύγκριση με το 2022).

Για το 2024 η Volotea θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα συνδέσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας, τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού, όπως η Ισπανία (Μπιλμπάο), η Ιταλία (Ανκόνα, Μπάρι, Κάλιαρι, Νάπολη, Παλέρμο, Βενετία και Βερόνα), Γαλλία (Μπορντό, Βρέστη, Λιλ, Λυών, Μασσαλία, Νάντη, Στρασβούργο και Τουλούζη), Κροατία (Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ) και εντός Ελλάδας (Ηράκλειο/ Κρήτη, Μύκονος και Σαντορίνη).

Η παρουσία της Volotea στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σημαντικά από το 2012, με ορόσημα την ίδρυση της βάσης της στην Αθήνα το 2018 και την επιτυχημένη συνεργασία της αεροπορικής εταιρείας με την Aegean Airlines το 2021 με πτήσεις κοινού κωδικού που επεκτάθηκαν το 2023 σε 95 συνδέσεις.

Διαβάστε ακόμη

«Βαρόμετρο» το 10ετές: Ερχεται πολύ «χρήμα» μετά την επενδυτική βαθμίδα

Με λίγα «κλικ» θα εκδίδεται κοινή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα

Αλλάζω Συσκευή: Ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων τον Φεβρουάριο για την ενίσχυση 10.000 επιχειρήσεων από 40% έως 50%

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ