Περισσότερους πελάτες από ποτέ σκοπεύει να φέρει φέτος η jet2.com και η Jet2holidays ενισχύοντας τη θέση τους στην ελληνική αγορά και εντάσσοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμά τους και την ελληνική πρωτεύουσα από φέτος το καλοκαίρι.

Ο Steve Heapy, CEO των Jet2.com και Jet2holidays κατά τη διάρκεια χθεσινής παρουσίασης έκανε λόγο για μία κομβική στιγμή για τον όμιλο από φέτος στην Ελλάδα με το επιτελείο του να βρίσκεται ήδη εδώ και να εξετάζει από τώρα ελληνικούς προορισμούς με το βλέμμα στη σεζόν του 2023 για την οποία οι πωλήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

Για φέτος ειδικά η Jet2.com, που είναι και η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να διαθέσει 1,1- 1,2 εκατομμύρια θέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα για τη θερινή σεζόν, ενώ τα πακέτα μέσω του tour operator της συνδεδεμένης Jet2holidays αντιστοιχούν σε 750 χιλιάδες περίπου (δεδομένου ότι πλέον, ένα ποσοστό πάνω από 70% των κρατήσεων αφορά το συνδυασμό ξενοδοχειακού πακέτου με αεροπορικό εισιτήριο). Οι επιτελείς του ομίλου έκαναν λόγο για τη διάθεση περισσότερων από μισό εκατομμύριο θέσεων στην Ελλάδα σε σύγκριση με τη θερινή περίοδο 2019, με μία αύξηση της τάξης του 86%.

Σε κοινή εκδήλωση με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο CEO της Jet2.com και της Jet2holidays, Steve Heapy, μίλησε για τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας που συμπεριλαμβάνουν την έναρξη πτήσεων και πακέτων city break στην Αθήνα για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι. Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, χαιρέτισε την ανάπτυξη αυτή και υπογράμμισε τη σχέση με την Jet2.com και την Jet2holidays ως ενδεικτικό παράδειγμα της ανοδικής εξέλιξης της κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς το ταξίδι ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19. «Το γεγονός ότι η άφιξη της Jet2 στο Ελ. Βενιζέλος έρχεται σε εποχή πανδημίας εκτιμάται ακόμη περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παράσχης, εκφράζοντας την άποψη ότι προ πανδημίας η Αθήνα είχε φτάσει να δέχεται 6,5 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, «νούμερο στο οποίο μπορούμε να επανέλθουμε σύντομα και πάλι». Για την Αθήνα η εταιρεία θα προσφέρει κοντά στις 30.000 θέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2022 με σκοπό από τη σεζόν του 2023 να επεκτείνει περαιτέρω το πρόγραμμά της.

Το διευρυμένο πρόγραμμα της Jet2.com και της Jet2holidays περιλαμβάνει πτήσεις από 10 βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο προς 15 ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Κω, Καλαμάτα, Λέσβο, Μύκονο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο). Συνολικά, η Jet2holidays θα δραστηριοποιηθεί σε περίπου 175 resorts σε 20 ελληνικούς προορισμούς φέτος το καλοκαίρι, με 270 εβδομαδιαία δρομολόγια κατά τις περιόδους αιχμής, παρέχοντας στους πελάτες της εκπληκτική ευελιξία για να απολαύσουν τον ήλιο της Ελλάδας.

Για την επιλογή της διαμονής, η Jet2holidays διαθέτει φιλοξενία σε περισσότερα από 1.100 ξενοδοχεία 2-5 αστέρων και σε 400 βίλες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα με το γεγονός πως φέρνει περισσότερους ταξιδιώτες από ποτέ για αναψυχή στην Ελλάδα, το μεγάλο αυτό πρόγραμμα πτήσεων παρέχει επίσης και στο ελληνικό κοινό περισσότερες ευκαιρίες να πετάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επέκταση της Jet2.com και της Jet2holidays για τη θερινή περίοδο 2022 συμπεριλαμβάνει την Αθήνα ως νέο προορισμό, με 4 εβδομαδιαία δρομολόγια μεταξύ της ελληνικής πρωτεύουσας και των αεροδρομίων του Birmingham και του Manchester από τις 14 Απριλίου (2 εβδομαδιαίες πτήσεις από κάθε βάση).

Συμπεριλαμβανομένων αυτών των 2 νέων δρομολογίων προς την Αθήνα, η Jet2.com / Jet2holidays θα εκτελεί συνολικά 8 νέα δρομολόγια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας φέτος. Οι υπόλοιποι νέοι προορισμοί είναι οι εξής:

  • Εδιμβούργο προς Σκιάθο
  • Εδιμβούργο προς Σαντορίνη
  • Εδιμβούργο προς Πρέβεζα
  • Εδιμβούργο προς Χαλκιδική
  • Μπρίστολ προς Χαλκιδική
  • Γλασκώβη προς Κω

Ο CEO των Jet2.com και Jet2holidays έκανε λόγο για ικανοποιητικές πωλήσεις αυτή την στιγμή, έστω κι αν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ανακόπηκε ο ρυθμός των κρατήσεων, με τα σημαντικότερα ρίσκα της σεζόν να εντοπίζονται καταρχάς στην αύξηση του κόστους και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών αλλά και τον έντονο ανταγωνισμό από άλλες αγορές της Μεσογείου, όπως η Τουρκία, λόγω της απώλειας των Ρώσων τουριστών. Ο CEO της Jet2.com και της Jet2holidays, που έχει αγοράσει κι ένα μεγάλο κομμάτι των αεροπορικών θέσεων που διέθετε στο παρελθόν η βρετανική Thomas Cook πριν την κατάρρευσή της το 2019, έκανε λόγο για «εξαιρετικές συνεργασίες που έχει ο όμιλος με αεροδρόμια, ξενοδόχους, καθώς και με την κυβέρνηση».

O όμιλος είναι εισηγμένος στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, ενώ ειδικά η Jet2holidays είναι αυτή την στιγμή ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator και ο μεγαλύτερος στους μεσογειακούς προορισμούς από τη Βρετανία. Η αεροπορική του ομίλου, με ένα στόλο το 2021 90 αεροσκαφών, θα φτάσει φέτος τα 105 αεροσκάφη και τα 112 το 2023. Η Jet2.com έχει προχωρήσει και σε μία παραγγελία για 75 νέα αεροσκάφη, αρχικής αξίας 10,1 δισ. δολαρίων, τα οποία θα αρχίσει να εντάσσει στον όμιλο από το 2023 και κάποια από αυτά θα ενταχθούν και προς τους ελληνικούς προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα

Η μεγάλη ληστεία: Χάκερς έκλεψαν σχεδόν 600 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Συναγερμός στην Ευρώπη για το ρωσικό φυσικό αέριο – Εκτακτη σύσκεψη στην Αθήνα

Η Moody’s αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες