Ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό κι επιπλέον στις προοπτικές της ελληνικής πρωτεύουσας ως προορισμό για ολιγοήμερες αποδράσεις Σαββατοκύριακου δίνει η Jet2 από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Έστω κι αν η έναρξη του προγράμματος του ομίλου συνεχώς μετατίθεται προς τα πίσω λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, ο ταξιδιωτικός οργανισμός με τα brands της jet2 και jet2holidays προσθέτει επιπλέον για το 2021, νέες πτήσεις και πακέτα διακοπών για τρία ελληνικά νησιά σε Κεφαλλονιά, Σαντορίνη και Σκιάθο, διαβλέποντας αυξημένη ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2021.

City breaks στην Αθήνα πρώτη φορά

Ο όμιλος ο οποίος μαζί με την TUI φέρνει παραδοσιακά το μεγαλύτερο αριθμό Βρετανών τουριστών στη χώρα μας ανακοίνωσε ότι Jet2.com και Jet2CityBreaks ξεκινούν πτήσεις και city breaks για πρώτη φορά προς την Αθήνα από το καλοκαίρι 2022 από τρεις από τις βάσεις της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήδη μάλιστα, πτήσεις και city breaks προς την Αθήνα είναι τώρα προς πώληση στα Jet2.com και Jet2CityBreaks με αφετηρία το Μπέρμιγχαμ (αποκλειστικό δρομολόγιο), Μάντσεστερ και Λονδίνο Στάνστεντ, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από κάθε βάση, από τον Απρίλιο 2022 έως το τέλος Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον Steve Heapy, CEO των Jet2.com και Jet2holidays, ο οποίος μάλιστα έχει πραγματοποιήσει και συναντήσεις με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού, «υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες μας για πτήσεις και city breaks προς την Αθήνα και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία».

Οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα το καλοκαίρι 2022 μπορούν να επιλέξουν την πτήση τους («flight only») με την Jet2.com, είτε να αγοράσουν το ολοκληρωμένο πακέτο της Jet2CityBreaks, διαθέσιμο με τιμές από 60 λίρες ανά άτομο. «Η επιλογή του πακέτου που προσφέρει η Jet2CityBreaks περιλαμβάνει πτήσεις με την Jet2.com, 22 κιλών αποσκευή και χειραποσκευή 10 κιλών χωρίς χρέωση, μεταφορά προς και από το αεροδρόμιο, καθώς επίσης και επιλογή ξενοδοχείων στις καλύτερες τοποθεσίες», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από την εταιρεία. «Η έναρξη πτήσεων και city breaks ανταποκρίνεται στην απαίτηση των επιβατών που επιθυμούν στις διακοπές τους να ανακαλύψουν την ιστορία στην πηγή της, να περιηγηθούν σε παγκόσμια μνημεία όπως η Ακρόπολη ή να απολαύσουν τη φανταστική νυχτερινή διασκέδαση».

Η Jet2CityBreaks προσφέρει μια επιλογή από ξενοδοχεία κατηγορίας 3-5* στην πόλη της Αθήνας σε συνοικίες όπως το Κουκάκι, το Μοναστηράκι και η Πλάκα. Τοποθεσίες με εύκολη πρόσβαση στα καλύτερα αξιοθέατα, είτε είναι η αγορά στο Μοναστηράκι, η βραδινή διασκέδαση στου Ψυρρή, η «παλιά πόλη» στην Πλάκα, η «παγκόσμια» Ακρόπολη, ή η περιοχή του Συντάγματος.

Η έναρξη πτήσεων και city breaks προς την Αθήνα αφενός είναι μια άμεση ανταπόκριση στη ζήτηση εκ μέρους των Βρετανών παραθεριστών, αλλά παράλληλα προσφέρει και στο ελληνικό κοινό εξαιρετική πρόσβαση στο Λονδίνο, στην πόλη του Μάντσεστερ και στη Βορειοδυτική Αγγλία, καθώς επίσης και στο Μπέρμιγχαμ και την περιοχή των Μίντλαντς.

Όπως επισημαίνουν οι επιτελείς της, η εταιρεία, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, διατήρησε την στρατηγική της να τοποθετεί “πρώτα τον πελάτη”, κερδίζοντας αναγνώριση από το κοινό και τις Ενώσεις καταναλωτών, καθώς και ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς φορείς για τον τρόπο που αντιμετώπισε τους ταξιδιώτες που επηρεάστηκαν από αλλαγές στις πτήσεις.

Μεταξύ άλλων, η Jet2.com κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ ταξιδιωτικών οργανισμών που επέστρεψαν χρεώσεις στο κοινό, σύμφωνα με σχετική έρευνα σε περισσότερους από 77.000 πελάτες που πραγματοποιήθηκε από το MoneySavingExpert.com (MSE).

Επίσης, η Jet2.com αναγνωρίστηκε ως η μόνη αεροπορική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο που επέστρεψε εγκαίρως χρήματα χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι νέοι ελληνικοί προορισμοί για το 2022

Σημειωτέον ότι Jet2.com και Jet2holidays ξεκίνησαν φέτος νωρίτερα τις πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2022, 18 μήνες πριν, με πτήσεις και πακέτα από 10 αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός το οποίο αποδίδεται στο ότι διαπιστώνει αυξημένη ζήτηση για διακοπές από το κοινό που θα θέλει να προγραμματίσει πολύ νωρίς τις διακοπές του. Και πολλοί ταξιδιώτες επιθυμούν να προγραμματίσουν διακοπές.

Συνολικά -και όχι μόνο για Ελλάδα- Jet2.com και Jet2holidays έχουν προσθέσει σχεδόν 700 πτήσεις σε μια σειρά νέων προορισμών από τρία αεροδρόμια για το καλοκαίρι του 2022, από τη Γλασκόβη, το Λιντς Μπράντφορντ και το Νιουκάστλ. Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται και νέοι ελληνικοί προορισμοί, εκτός από τις πτήσεις από το Εδιμβούργο προς τη Σκιάθο, τη Σαντορίνη και τη Πρέβεζα.

Ειδικότερα, από το Λιντς Μπράντφορντ, έχουν προστεθεί επιπλέον πτήσεις σε 15 προορισμούς μεταξύ των οποίων η Κως, η Ρόδος και η Σκιάθος.

Αντίστοιχα από τη Γλασκόβη, με την προσθήκη 19 προορισμών, οι νέες συνδέσεις με Ελλάδα είναι η Κέρκυρα, η Κρήτη (Ηράκλειο), η Κεφαλλονιά, η Ρόδος και η Ζάκυνθος, ενώ από το Νιουκάστλ στις νέες πτήσεις περιλαμβάνονται Κως και Ρόδος.

Η Jet2holidays είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator στο Ηνωμένο Βασίλειο με πακέτα διακοπών σε πάνω από 600 προορισμούς σε Μεσόγειο, Κανάρια και Ευρώπη, ενώ η Jet2.com προσφέρει εισιτήρια για πτήσεις σε πάνω από 70 δημοφιλείς προορισμούς (για χειμερινό τουρισμό, για το καλοκαίρι αλλά και city breaks) στην Ευρώπη από 10 βρετανικά αεροδρόμια και είναι καταχωρημένη ως ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Από Δευτέρα η εφαρμογή του μέτρου – Όλα τα SOS (vid)

Ελον Μασκ: Ο influencer της Wall Street κάνει «παιχνίδι» και η SEC τον… καμαρώνει

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα με μισθό έως 710€ για 7.000 ανέργους σε 5 περιφέρειες (vid)